Επικαιρότητα

Φορέας λειτουργίας της Πολιτιστικής Διαδρομής η «Ήπειρος Α.Ε.»

Την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. όρισε το περιφερειακό συμβούλιο ως φορέα λειτουργίας της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» για τη διαχείριση, διοίκηση και προβολή της Διαδρομής με στόχο τη βιωσιμότητα της διαδρομής και την ανάπτυξή της σε ολιστικό τουριστικό προϊόν με ιδιαίτερη ταυτότητα.

Σύμφωνα με την Στρατηγική της Ο.Χ.Ε. για την «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, οργανικό κομμάτι είναι η βιωσιμότητα της Πολιτιστικής Διαδρομής, δηλαδή η δημιουργία ενός αυτοτελούς τουριστικού προϊόντος με διασύνδεση τόσο με τις τοπικές επιχειρήσεις (αγροδιατροφικές, μεταποιητικές και τουριστικές) όσο και με το συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής. Η διαχείριση, οργάνωση και διακυβέρνηση της Πολιτιστικής Διαδρομής θα πρέπει να γίνει από έναν Φορέα Λειτουργίας, έναν Οργανισμό Διαχείρισης κ Προβολής του Προορισμού (Destination Management & Marketing Organization – DMMO).

Ήδη από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ έχει εκπονηθεί μελέτη που παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους, την οργάνωση και ενδεικτικό πλάνο δράσης ενός τέτοιου οργανισμού για την Πολιτιστική Διαδρομή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Φορέας αυτός θα μεσολαβεί και θα συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πολιτικούς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς και κοινωνικούς καθώς και με άλλους φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας που τυχόν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον προς τούτο.

Το πεδίο δράσης του Φορέα Λειτουργίας θα αφορά τη μέριμνα για τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία των κάθε είδους υποδομών προς την κάθε υπηρεσία/φορέα που έχει την ευθύνη των υποδομών καθώς και τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων που έχουν την ευθύνη συντήρησης των υποδομών και μνημείων, τη διατήρηση και επέκταση της συνεργασίας με την επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας καθώς και με την τοπική κοινωνία και τέλος, τη διαρκή και ενεργή προβολή και προώθηση της Διαδρομής και όλου του δικτύου αξιοθέατων και κάθε είδους επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε αυτήν στην τοπική αλλά κυρίως στην υπερτοπική τουριστική αγορά.