ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προτάσεις στον «Φιλόδημο» για νέα γήπεδα, μπασκέτες και παρεμβάσεις για ΑμεΑ

Κανονικά συνεχίζει ο δήμος Ιωαννιτών την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι όλα τα έργα θα αξιολογηθούν και θα χρηματοδοτηθούν με την έναρξη νέου προγράμματος για έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις αρχές του επόμενου έτους.

Το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενέκρινε την υποβολή δύο προτάσεων, η πρώτη για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (προϋπολογισμού 744.000 ευρώ) και η δεύτερη για ράμπες και χώρους υγιεινής για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία σε σχολικές μονάδες. (προϋπολογισμού 251.000 ευρώ)
Η πρώτη πρόταση, σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, αφορά την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, διαστάσεων εθνικής κατηγορίας, σε χαρακτηρισμένο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στα Καρδαμίτσια (ενδεικτικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ με τον Φ.Π.Α.), την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, διαστάσεων ερασιτεχνικής εθνικής κατηγορίας, σε εγκαταλελειμμένο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή «Μπουνταλάδες» στον οικισμό των Σεισμοπλήκτων (ενδεικτικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ) και κτίριο αποδυτηρίων (προϋπολογισμού 190.000 ευρώ), καθώς και την αντικατάσταση 30 μπασκετών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης (προϋπολογισμού 54.000 ευρώ).
Με την πρόταση για τις σχολικές υποδομές καλύπτεται ένα μεγάλο κενό που καταγράφεται μέχρι τώρα στην εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. Έτσι προβλέπεται να τοποθετούν ράμπες σε 65 σχολικές μονάδες, 16 δευτεροβάθμιας και 49 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα δημιουργηθούν χώροι υγιεινής σε 68 σχολεία, 26 δευτεροβάθμιας και 42 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιμέρους ενστάσεις εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, λέγοντας ότι δεν τίθενται υπ’ όψιν των δημοτικών συμβούλων εγκρίσεις αρμοδίων υπηρεσιών, π.χ. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και δεν είναι ενήμεροι αν υπάρχει συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις ανάγκες (ποιες και σε ποια σχολεία). Επίσης, στάθηκε στο ότι δε χορηγούνται τεχνικές εκθέσεις, προδιαγραφές και πρότυπα που πρέπει να πληρούνται για τις σχεδιαζόμενες τεχνικές εργασίες, κάνοντας επιπρόσθετα λόγο για επιτηδευμένη αοριστία όσον αφορά τη χρηματοδοτική κάλυψη των σχεδιαζόμενων επεμβάσεων.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων