ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έργα για την ασφάλεια και των προσφύγων

Δύο έργα που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, σε σημεία κοντά στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, αναλαμβάνει να εκτελέσει η περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, δημοπρατείται η κατασκευή πεζοδρομίου στον αριστερό κλάδο της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κόνιτσας, στην περιοχή του αεροδρομίου και Αγίου Ιωάννη, όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση πεζών λόγω της φιλοξενίας προσφύγων στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη». Το έργο είναι προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.
Με το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 104.500 ευρώ, πρόκειται να γίνει ηλεκτροφωτισμός της 2ης επαρχιακής οδού στην περιοχή του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά.

Νέα έργα άνω των 4.7 εκ. ευρώ

Κατακυρώσεις διαγωνισμών, ανάδειξη προσωρινών αναδόχων αλλά και δημοπρατήσεις νέων έργων, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 4,7 εκ. ευρώ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου
Προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχθηκαν η ALMO Τεχνική Ενεργειακή Κατασκευαστική ΙΚΕ για την ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού στην οδό σύνδεσης Καναλακίου με Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας (προϋπολογισμού 367.000 ευρώ), ο Κωνσταντίνος Κούγκουλης για τις εργασίες αποκατάστασης πρόσβασης προς κτηνοτροφικές μονάδες περιοχής Κρυόβρυσης (30.450 ευρώ), η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. για τη συντήρηση- ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού 18 στις θέσεις Μακρύκαμπο και Καρκαβελέικα Π.Ε. Άρτας (130.000 ευρώ) και η Τετράγωνο ΑΤΕΒΕ για την αποκατάσταση – ασφαλτόστρωση επαρχιακού οδικού δικτύου προς Δ.Δ. Αρτοπούλας (120.000 ευρώ).
Επίσης, κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και επίκειται η υπογραφή των συμβάσεων για τη βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων– Τρικάλων από διακλάδωση προς Ανατολικό Ζαγόρι έως κόμβο Ζαγορίου Εγνατίας Οδού (1.700.000 ευρώ) με ανάδοχο την Πανηπειρωτική Α.Τ.Ε., για τη βελτίωση Ε.Ο. Άρτας– Τρικάλων έως όρια Ηπείρου (758.000 ευρώ) με ανάδοχο τη Διόπτρα Κατασκευαστική Ε.Ε., για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Λίππα- Κάτω Λίππα (220.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Δημήτριο Τσομπίκο, για τον ηλεκτροφωτισμό στη διασταύρωση Ε.Ο. Πρέβεζας– Ηγουμενίτσας με την 5η επαρχιακή οδό Π.Ε. Πρέβεζας (138.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Ηρακλή Νικολακόπουλο, για την αποκατάσταση οδού από κόμβο Ε.Ο. Ιωαννίνων– Κόνιτσας– Κάτω Λαψίστα– Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός (100.000 ευρώ) με ανάδοχο την Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε., για την αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα 41ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Ιωαννίνων (74.400 ευρώ) με ανάδοχο τη R-V-R Κατασκευαστική Ε.Π.Ε., για την άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού συνοικισμού Κορνόραχης Τ.Κ. Φωτεινού δήμου Ζίτσας (74.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Δημήτριο Τσομπίκο και για την άμεση αποκατάσταση οικιών από κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Δ.Ε. Αγνάντων του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων (124.000 ευρώ) με ανάδοχο τη Γ. Τάσης – Γ. Δημητρίου Ο.Ε.

Ανάδοχος για την ανακατασκευή της στέγης στο Δικαστικό Μέγαρο

Η Τομή Μακεδονίας Μονοπρόσωπη ΕΠΕ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την ανακατασκευή της στέγης και την εγκατάσταση νέου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 543.833,93 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου