ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πιστοποιήθηκε από την ΑΔΙΠ το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Η/Υ & Πληροφορικής

Το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής γίνεται το πρώτο τμήμα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που λαμβάνει πιστοποίηση του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών (14 Νοεμβρίου 2019 έως 13 Νοεμβρίου 2023).

Το συμβούλιο της ΑΔΙΠ έκανε δεκτή την έκθεση της Επιτροπής Πιστοποίησης, βάσει της οποίας το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών συμμορφώνεται πλήρως (fully compliant) με τις αρχές του προτύπου ποιότητας προγραμμάτων προπτυχιακών Σπουδών της ΑΔΙΠ και τις αρχές διασφάλισης ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015) για το επίπεδο 7 του εθνικού και ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων.
Κατά τη διαδικασία πιστοποίησης η οποία έλαβε χώρα την εβδομάδα 7-13 Ιουλίου, συνεργάστηκαν η διοίκηση του ιδρύματος, η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του ιδρύματος, η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του τμήματος και η ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα του τμήματος. Η πιστοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτόπια επίσκεψη επιτροπής εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό στους χώρους του τμήματος. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων και των κοινωνικών εταίρων του τμήματος. Η διαδικασία της πιστοποίησης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την υψηλότερη δυνατή βαθμολόγηση στην κλίμακα επίδοσης.
Το τελικό κείμενο της έκθεσης πιστοποίησης είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, στον σύνδεσμο http://cse.uoi.gr/index.php?menu=m58&id=1235.

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Στόχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να γίνει η πρώτη επιλογή