ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μερίδιο από τους τσέχους τουρίστες διεκδικούν τα Γιάννενα

Θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον πρέσβη της Τσεχίας στη χώρα μας Jan Bondy, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο δημαρχείο, με αφορμή την παρουσία του στα Γιάννενα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από το Πνευματικό Κέντρο προκειμένου να τιμηθεί η εθνική επέτειος της Τσεχικής Δημοκρατίας.

«Είχα την χαρά να δεχθώ τον πρέσβη της Τσεχίας, ο οποίος είναι ένας καλός φίλος και προσωπικός και της περιοχής μας. Συνεργαστήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν κι αυτή τη φορά είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε τη διεύρυνση της συνεργασίας μας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον τουρισμό, καθώς ετησίως επιλέγουν την χώρα μας πάνω από μισό εκατομμύριο Τσέχοι τουρίστες. Είναι σημαντικό ένα μέρος τους να κατευθυνθεί στην Ήπειρο», τόνισε σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο Πρέσβης της Τσεχίας αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία που έχει με τον δήμαρχο Ιωαννίνων και δήλωση θαυμαστής της περιοχής μας. «Μπορούμε να συνδυάσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τουρισμό και το μοναδικό περιβάλλον που διαθέτει η περιοχή. Από την πλευρά μου θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την προβολή των Ιωαννίνων και για την ενίσχυση του τουρισμού», υπογράμμισε ο τσέχος διπλωμάτης.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο