ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν Μ. Ελισάφ- Ν. Γκόντας- Αρ. Μπαρτζώκας

Τη συνεργασία του και επίσημα με τις παρατάξεις «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα και «Γιάννενα Τώρα» του Μωυσή Ελισάφ ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου υπέγραψαν το πρακτικό σύμπραξης με τη δημοτική αρχή, όπως προβλέπει βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την κυβερνησιμότητα στους δήμους, και πλέον θα πορευτούν από κοινού στο δημοτικό συμβούλιο και στη διοίκηση του δήμου για την επόμενη τετραετία. Τα πρακτικά υπογεγραμμένα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους κατατέθηκαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Σε δηλώσεις τους, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων τόνισαν πως η συνεργασία βασίζεται σε κοινές προγραμματικές θέσεις και στον κοινό στόχο για επίλυση των προβλημάτων των δημοτών, εξαίροντας το άριστο κλίμα συνεργασίας που είχαν το προηγούμενο διάστημα.

Βεβαιότητα για μια επιτυχή σύμπραξη

Αρχικά, ο κ. Ελισάφ δέχθηκε στο γραφείο του τον Νίκο Γκόντα και τους δημοτικούς συμβούλους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», για να ακολουθήσουν δηλώσεις.
Για ομόφωνη απόφαση της παράταξής του, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, έκανε λόγο ο κ. Γκόντας, προσθέτοντας πως η απόφαση συνεργασίας ήταν εύκολη.
«Αποφασίσαμε να συμπράξουμε, βάζοντας πλάτη στα προβλήματα της πόλης. Χωρίς να διεκδικούμε τίποτα άλλο», τόνισε και ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μωυσή Ελισάφ. «Με απόλυτη βεβαιότητα και με το χέρι στην καρδιά, είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα κρατήσει πολύ καλά το τιμόνι της πόλης. Η προγραμματική σύγκλιση επιτεύχθηκε με μεγάλη ευκολία, καθώς σε όλους πρυτάνευσε το συμφέρον της ιστορικής μας πόλης», πρόσθεσε και κατέληξε: «Για κάθε πρόβλημα που μας παρέχεται η ευχέρεια, θα είμαστε ολόψυχα στο πλευρό του δημάρχου».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε τον επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», εστιάζοντας στο ότι η συνεργασία στηρίζεται στις προγραμματικές θέσεις, και εκφράζοντας την πίστη ότι η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική.
«Εμείς ευελπιστούμε στη συνεργασία με όλες τις δυνάμεις, σε ισότιμη βάση και χωρίς αποκλεισμούς», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε σίγουροι ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία θα διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης, με την εμπειρία πρώτα του κ. Γκόντα, ο οποίος διετέλεσε επί πολλά χρόνια δήμαρχος, αλλά και όλων των συνεργατών του, που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν καταλυτικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ομάδα των ανθρώπων, που θα κρατήσει το τιμόνι της πόλης και θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα εποχή». Ο κ. Ελισάφ εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος πως η συνεργασία θα είναι αρμονική και αποδοτική, λέγοντας πως «η πορεία θα δείξει ότι θα είναι μια επιτυχής σύμπραξη».

Τους έφερε κοντά η λίμνη

Ακολούθησε η συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρη Μπαρτζώκα και νέες δηλώσεις, οι οποίες έδειξαν πως κύριο αντικείμενο στις συζητήσεις επί των προγραμματικών θέσεων ήταν και η λίμνη Παμβώτιδα.
«Οι Γιαννιώτες δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους, όλοι θέλουν το καλό της πόλης και της λίμνης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρτζώκας και στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για δουλειά.
«Τα βρήκαμε σχεδόν σε όλα με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. Αυτό που απομένει από τώρα και στο εξής, είναι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε. Όλα όσα εξαγγείλαμε προεκλογικά, αλλά και είπαμε από τη θέση της αντιπολίτευσης την προηγούμενη πενταετία, είμαστε έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε. Θα δείξουμε το έργο μας στην πράξη. Τα λόγια και οι πανηγυρισμοί τελείωσαν. Η εργασία αρχίζει από μεθαύριο», κατέληξε.
Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε ο Μ. Ελισάφ στην παρουσία της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» την προηγούμενη πενταετία, χαρακτηρίζοντάς την μια μικρή παράταξη νε ιδιαίτερη δραστηριότητα στο δημοτικό συμβούλιο, που εκτιμήθηκε θετικά από την πλειοψηφία των πολιτών.
«Είχαμε κοινές προγραμματικές θέσεις, συζητήσαμε αναλυτικά το όραμά μας και είδαμε ότι πραγματικά μπορούμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, αλλά και να ασχοληθούμε πιο ενεργά με τη λίμνη», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Η παράταξη έχει ικανά στελέχη, που πιστεύω ότι καταλυτικά θα συμβάλουν στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου».

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ ο Άρης Μπαρτζώκας

Ο Μ. Ελισάφ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Άρη Μπαρτζώκα να προτείνεται για πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων, εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι θα συμβάλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων της μεγαλύτερης επιχείρησης του δήμου.
Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε την πρόταση ο Άρης Μπαρτζώκας, υπενθυμίζοντας ότι τα «Γιάννενα Τώρα» ασχολήθηκαν εκτενώς με τη ΔΕΥΑΙ τα προηγούμενα πέντε χρόνια. «Είναι ένα στοίχημα για μένα και την παράταξή μου να επιτύχουμε σε αυτό το τόσο δύσκολο έργο. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών