ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξιχνίαση απόπειρας ληστείας μετά από πέντε χρόνια

Στην εξιχνίαση απόπειρας ληστείας σε βάρος 77χρονου, που είχε γίνει στις 8 Αυγούστου 2014, στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, έφτασαν μετά από πέντε χρόνια αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας,

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 37χρονος μαζί με έναν συνεργό του, εισήλθαν σε κατάστημα του 77χρονου και, αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, του αφαίρεσαν τα κλειδιά της οικίας του, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν τελικά κάποιο αντικείμενο ή χρηματικό ποσό από το εσωτερικό της.

Σύλληψη για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα έκλεψε το μεσημέρι της Τετάρτης από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας στα Καρδαμίτσια, ένας 26χρονος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια τους.

Βρέθηκε ο κλέφτης αυτοκινήτου

Ένας 40χρονος προέκυψε ότι είναι ο δράστης κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, κατά το χρονικό διάστημα από 23 Δεκεμβρίου 2018 έως 7 Απριλίου 2019. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 65χρονου, βρισκόταν σε κατάσταση εκούσιας ακινησίας και ο 40χρονος στη συνέχεια το πούλησε σε εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.