ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στους ψηφοφόρους, κριτική στη ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Ζητά την πρώτη ευκαιρία να υλοποιήσει το πρόγραμμά του εκτός μνημονίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φίλιππας Φίλιος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία συνέντευξη-κάλεσμα πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιάννης Σκοπούλης, μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, έκανε μια «κατάθεση ψυχής», όπως ο ίδιος είπε, προκειμένου να αναφερθεί στα στοιχεία που διακρίνουν την προοδευτική από τη συντηρητική αντίληψη. Ξεκινώντας από τη θητεία του στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ευχαρίστησε όλους όσοι, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων, πασχίζουν για μια δημόσια ασφάλιση και υποστήριξε ότι αυτό το διάστημα έχουν γίνει πολλά βήματα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

«Η πολιτική της συντηρητικής παράταξης βασίζεται στο εγώ. Ότι τάχα μπορεί να σταθεί ο ένας ξέχωρα από τον άλλο. Κάποιοι μπορούν. Ο πολύς κόσμος όχι», σημείωσε και πρόσθεσε πως υπήρξε μεγάλη δυσκολία στο να υλοποιηθούν παρεμβάσεις για να εξυπηρετηθούν βασικές ανάγκες του κόσμου. «Όλοι θεωρούσαν ότι κάποια πράγματα ήταν αδύνατον να γίνουν και όμως έγιναν, με τρομερή προσπάθεια», υπογράμμισε, ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκε στην απλή αναλογική και άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, κυρίως για στελέχη της που «κινούνται στις παρυφές της ακροδεξιάς». Κλείνοντας, κάλεσε τον κόσμο να ενεργοποιηθεί και να μετέχει στην πολιτική ζωή.

Από την πλευρά του, ο κ. Φίλιος απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές, υπεραμυνόμενος της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία. «Δώσαμε με τις πράξεις μας λύσεις, θέσαμε αρχές λειτουργίας. Τα αποτελέσματα απτά, καταγεγραμμένα. Έπρεπε να γίνουν και άλλα. Ναι, αλλά όταν η αρρώστια ήταν βαριά, πρώτα σώζεις τη ζωή και μετά διορθώνεις τα παρεπόμενα», τόνισε και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για οικογενειοκρατία, σκάνδαλα, off-shore και τις δηλώσεις στελεχών της για τη στήριξη των τραπεζών από τα χρήματα των δημόσιων ταμείων.

«Καλούμε τον δημοκρατικό κόσμο του νομού μας να τους γυρίσει την πλάτη. Ζητάμε να έρθουν όλοι να ψηφίσουν για το αύριο το δικό μας και επερχόμενων γενιών. Δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία, πρώτη είναι, χωρίς μνημόνια. Με δημοκρατία και ισότητα να ολοκληρωθεί το πρόγραμμά μας με το μάτι, την ψυχή και την καρδιά στο πλάι των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων», σημείωσε μεταξύ άλλων, εκτιμώντας ότι στον νομό Ιωαννίνων οι κάλπες θα δώσουν την «πρωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ.