ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα ακόμη βήμα αναβάθμισης

Με την προμήθεια και εγκατάσταση 16 σύγχρονων ηλεκτρονικών βατήρων, που αποτελούν προϋπόθεση για μεγάλες διοργανώσεις, ολοκληρώνεται σε μεγάλο βαθμό η αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Λιμνοπούλας, που είναι έτοιμο να φιλοξενήσει σε λίγες ημέρες το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης.

Οι βατήρες είναι πλήρως συμβατοί με τις υφιστάμενες πλάκες αφής και τον ηλεκτρονικό πίνακα, κατατάσσοντας πλέον το κολυμβητήριο της πόλης μεταξύ των καλύτερων της χώρας, όπως ανέφερε, σε δηλώσεις της, το μέλος της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Χαρά Δούκα.

«Πρόκειται για βατήρες που χρησιμοποιούνται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα και νομίζω στη χώρα μας μόνο εμείς και το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης τους διαθέτουν. Παλεύουμε να γίνουμε το πιο σύγχρονο κολυμβητήριο της Ελλάδας και με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που θα υλοποιηθεί, είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχουμε», σημείωσε η κ. Δούκα.

Η προμήθεια των βατήρων έγινε με χρηματοδότηση από την περιφέρεια Ηπείρου, με την κ. Δούκα να σημειώνει ότι η περιφέρεια και προσωπικά ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης είναι δίπλα σε ό,τι χρειαστεί η διοίκηση, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει.

Η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου ήταν αναγκαία όχι μόνο για την προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων, αλλά και για την προσέλκυση αθλητών και κοινού, ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα σε μια υποδομή εξαιρετικά κοστοβόρα, κυρίως λόγω των μεγάλων αναγκών σε θέρμανση. Ωστόσο, το πλάνο που έθεσε και υλοποιεί η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ τα τελευταία τέσσερα χρόνια για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, έχει ήδη αποφέρει καρπούς.

«Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων είναι αναγκαία, ειδικά όταν μιλάμε για μια εγκατάσταση 30 ετών, παρατημένη σχεδόν. Αν η εγκατάσταση δεν προσελκύει κόσμο, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει έσοδα, δεν έχει μεγάλες διοργανώσεις, δε γίνεται πόλος έλξης για αθλητές και κοινό. Με την αναμόρφωση των εγκαταστάσεων, ο κόσμος ήρθε στο κολυμβητήριο και αυξήθηκαν τα έσοδα. Βέβαια, τα έξοδα είναι πολύ υψηλά και γι’ αυτό ξεκινήσαμε από πέρυσι το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο θα δώσει μεγάλη πνοή, αφού εκτιμούμε ότι θα εξοικονομούνται 200.000 ευρώ ετησίως. Τα χρήματα αυτά θα σημαίνουν ακόμη χαμηλότερες τιμές για τους χρήστες, περισσότερες παροχές, επενδύσεις όχι μόνο στο κολυμβητήριο αλλά συνολικά στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ», σημείωσε η κ. Δούκα.

Τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται το έργο της πλαστικοποίησης των γηπέδων χαντμπολ και τένις και απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου οι εγκαταστάσεις να υποδεχθούν περίπου 250 αθλητές και πολλαπλάσιους επισκέπτες στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που ακολουθεί τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα

Κλείνει για εργασίες το κολυμβητήριο

Το ωράριο του ΠΕΑΚΙ τις ημέρες του Πάσχα

Ηπειρωτικός Αγών

9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στους χώρους του ΠΕΑΚΙ