ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Χείρα βοηθείας» από την Περιφέρεια για το Δικαστικό Μέγαρο

Το έργο της ανακατασκευής της στέγης και της εγκατάστασης νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, ανέλαβε να υλοποιήσει η περιφέρεια. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η δημοπράτησή του, με συνολικό προϋπολογισμό 543.833,93 ευρώ.

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για έργα αποκατάστασης ζημιών. Για την άμεση αποκατάσταση και αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων –καθιζήσεων στην επαρχιακή οδό Κήποι –Φραγκάδες –Λεπτοκαρυά (προϋπολογισμού 280.000 ευρώ) ανάδοχος αναδείχθηκε η Βασίλειος Κούγκουλης & ΣΙΑ Ο.Ε., για την άμεση κατασκευή συρματόπλεκτων κιβωτίων στις όχθες του χειμάρρου Σαρανταπόρου στη θέση Γωνιά Τ.Κ. Αθαμανίου δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων (80.000 ευρώ) ο Σωτήριος Σφήκας και για την ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην Τ.Κ. Βαρλαάμ Ιωαννίνων (70.000 ευρώ) η Ιωάννα Μπουκουβάλα.
Επίσης, αναδείχθηκε η Αριάδνη Τεχνική Κατασκευαστική ΕΕ προσωρινός ανάδοχος για τον ηλεκτροφωτισμό τμημάτων της Ε.Ο. Αρχάγγελου – Νεράιδας στις θέσεις Σκεπαστό, Εκκλησίες και Κορώνη και της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Θωμάς – Άγιοι Απόστολοι Πρέβεζας (120.000 ευρώ).
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, ακόμη, τη δημοπράτηση τριών έργων βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ιωαννίνων. Πρόκειται για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αμάραντο –Λουτρά Αμαράντου (400.000 ευρώ), την αποκατάσταση οδού από κόμβο Ε.Ο. Ιωαννίνων –Κόνιτσας –Κάτω Λαψίστα –Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός (100.000 ευρώ) και την αποκατάσταση επαρχιακής οδού στη θέση Πλάκα στην Μερόπη Ιωαννίνων (74.000 ευρώ).
Συνεχίζονται από την περιφέρεια οι καθαρισμοί των ποταμών από κορμούς ξερών δένδρων. Οι νέες εργολαβίες που εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή, αφορούν τις περιοχές Νεράιδα-Ράγιο Καλαμά, Καλπακιώτικο Καλαμά και Λούρου εντός ορίων Π.Ε. Ιωαννίνων.
Τέλος, αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για την αποπεράτωση εργασιών διαμόρφωσης περιοχής αναδασμού Ριαχόβου (προϋπολογισμού 74.400 ευρώ) η Βασίλειος Κούγκουλης & ΣΙΑ Ο.Ε., για την επένδυση τάφρου εντός του οικισμού της Τ.Κ. Καλογερικού (70.000 ευρώ) η Κατασκευαστική Χαρμπής & ΣΙΑ Ο.Ε. και για τις εργασίες στεγανοποίησης Λαογραφικού Μουσείου Βίτσας Ζαγορίου (20.000 ευρώ) ο Ευγένιος Παππάς.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος