ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Θολό το τοπίο για το ποιοι εκλέγονται στον δήμο Ιωαννιτών

Αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το ποιοι εκλέγονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, καθώς η κατάσταση δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη ούτε ως προς τον τρόπο, που θα κατανεμηθούν οι έδρες, ούτε πολύ περισσότερο ως προς τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, καθώς απομένει περίπου το 1/3 των εκλογικών τμημάτων.

Με βάση, πάντως, τα οριστικά εκλογικά αποτελέσματα, η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» κέρδισε μία επιπλέον έδρα και θα έχει 14 δημοτικούς συμβούλους, έδρα την οποία χάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων». Με ακρίβεια, τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου θα τη γνωρίζουμε μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς ο δήμαρχος δεν προσμετράται στον αριθμό των δημοτικών συμβούλων.
Σύμφωνα με την επεξεργασία των δεδομένων, η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» θα εκλέξει οκτώ δημοτικούς συμβούλους στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων, από δύο σε Ανατολή και Παμβώτιδα και από έναν σε Μπιζάνι και Πέραμα.
Τα «Γιάννενα Νέα Εποχή» εκλέγουν έντεκα δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι οκτώ στα Γιάννενα, από έναν στον Κατσικά και την Ανατολή και τον Νίκο Σορόκα στο Νησί.
Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» εκλέγει συνολικά εννέα δημοτικούς συμβούλους. Πέντε στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων, εκ των οποίων η μία θα είναι η Τατιάνα Καλογιάννη, και από έναν σε Ανατολή, Πέραμα, Μπιζάνι και Παμβώτιδα.
Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» εκλέγει πέντε δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων δύο στα Γιάννενα (ένας ο επικεφαλής Νίκος Γκόντας) και από έναν σε Ανατολή, Πέραμα και Κατσικά.
Οι παρατάξεις «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» και «Γιάννενα Τώρα» θα εκπροσωπούνται με τους επικεφαλής τους Λάζαρο Νάτση και Άρη Μπαρτζώκα, καθώς και έναν δημοτικό σύμβουλο ακόμη, που θα εκλέξουν στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων. Από την παράταξη του Λ. Νάτση φαίνεται να εκλέγεται ο Βλάσης Παπαχρήστος, ενώ από τα «Γιάννενα Τώρα» μάχη ψήφο-ψήφο δίνουν οι Κώστας Κυριαζής και Δημήτρης Πάνου.
Επίσης, εκλέγονται οι επικεφαλής των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων» Όλυ Τσουμάνη και «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» Χρήστος Πατσούρας. Δεν βγάζει έδρα το «Μέτωπο Δράσης».

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της σταυροδοσίας μπορείτε να τα δείτε εδώ