ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Με προσεκτικά βήματα στον β’ γύρο

Έντονες είναι οι διεργασίες στα επιτελεία των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα και «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ, που ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τον δήμο Ιωαννιτών.

Αμφότεροι οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου ξεκίνησαν τις επαφές με τους επικεφαλής των παρατάξεων, που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, σε μια διαδικασία εξεύρεσης κοινών προγραμματικών θέσεων.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν μάλλον συμβολικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα. Δύσκολα στη δεδομένη χρονική στιγμή μπορούν να υπάρξουν συμφωνίες, καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος να επιτευχθεί το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αλλά και από την πλευρά των παρατάξεων, για τις οποίες οι εκλογές τελείωσαν την Κυριακή, δε διαφαίνεται επιθυμία να ταχθούν ανοιχτά υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, αφήνοντας τους ψηφοφόρους τους να αποφασίσουν κατά βούληση και παραπέμποντας τις όποιες συμφωνίες για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Το ποιος θα επιλεγεί από τους ψηφοφόρους να είναι δήμαρχος την επόμενη Κυριακή είναι σίγουρα καθοριστικό, έστω κι αν δε θα έχει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, λόγω των νέων δεδομένων, που δημιούργησε η απλή αναλογική. Ωστόσο, θα έχει τον πρώτο λόγο για να προχωρήσει στη σύναψη συμμαχιών, που θα οδηγήσει τον δήμο στην επόμενη τετραετία.

Μετά την αντιπαράθεση της Κυριακής, Θωμάς Μπέγκας και Μωυσής Ελισάφ δείχνουν διάθεση να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους. Η εβδομάδα, μάλιστα, αναμένεται να κυλήσει σχετικά ήρεμα, καθώς ούτε άλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις υπάρχει διάθεση να γίνουν, ούτε φαίνεται πιθανό να διεξαχθεί κάποια τηλεοπτική αναμέτρηση.

Αμφότεροι οι υποψήφιοι δήμαρχοι επιδιώκουν να εμφανιστούν ως πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ποντάρουν στο θετικό μήνυμα και στην προσωπικότητά τους, ενώ οι διαφοροποιήσεις είναι κυρίως στο ότι ο νυν δήμαρχος προβάλλει και το έργο του, το οποίο φάνηκε να αναγνωρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους πολίτες, ενώ στον αντίποδα ο Μ. Ελισάφ επιδιώκει να φωτίσει τα αρνητικά χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής, προβάλλοντας την παράταξή του ως το νέο.