ΕπικαιρότηταΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Γιώργος Μάστακας: Έχουμε κοινές προσδοκίες για την πόλη μας

Ο Γιώργος Μάστακας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» στον δήμο Ιωαννιτών. Γράφει σήμερα στον Η.Α. τους λόγους για τους οποίους την Κυριακή διεκδικεί την ψήφο μας

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, συζήτησα με πολλούς συμπολίτες, ως υποψήφιος με τον Θωμά Μπέγκα και την «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα». Οι προσδοκίες που έχουμε για τα Γιάννενα δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, ανεξαρτήτως παρατάξεων.

Θέλουμε μια πόλη που να μας ενώνει σε κοινές ιστορίες, να μας κάνει να νοιώθουμε συνοδοιπόροι με τους συμπολίτες μας, να μας βοηθά να έχουμε σεβασμό για τον εαυτό μας και τους άλλους. Θέλουμε ένα Δήμο που θα κάνει ακόμη γρηγορότερα βήματα για να συμβαδίσει με τις εξελίξεις, που θα ανταποδίδει με τις υπηρεσίες του στο ακέραιο όσα πληρώνουμε για αυτόν, που δεν θα μας δυσκολεύει αλλά θα μας διευκολύνει τη ζωή.

Όπως σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι που γνώρισα σε αυτές τις εκλογές – αλλά και σε προηγούμενες ως εκλογέας– έτσι και εγώ πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να συνδράμω στις εκπλήρωση αυτών των προσδοκιών.

Καταρχάς, πιστεύω ότι ο Θωμάς Μπέγκας είναι ένας ικανός Δήμαρχος, χαμηλών τόνων, που προσπαθεί με λογική και γνώση να οδηγήσει την πόλη. Κατάφερε, για παράδειγμα, με μειωμένη κατά 50% κρατική χρηματοδότηση, ο Δήμος μας να έχει περίπου 24 εκ. ευρώ στο ταμείο του. Για πρώτη φορά ο Δήμος μας έχει Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης, με έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 31 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2023.Η οικονομική τάξη μαζί με τα ήδη προγραμματισμένα έργα (π.χ. νέα περιπατητική και ποδηλατική παραλίμνια διαδρομή, καλλιτεχνικό πάρκο στις πρώην στρατιωτικές φυλακές) θα είναι η παρακαταθήκη του Θωμά Μπέγκα στα Γιάννενα.

Δεύτερον, γιατί μπορώ να κάνω συγκεκριμένα πράγματα, που θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μου. Θα δώσω ως παράδειγμα τα νέα παιδιά και τον αθλητισμό. Θα προσπαθήσω να βελτιώσουμε όλα τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων, με τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης. Θα βοηθήσουμε αθλήματα, παραγνωρισμένα όπως το καράτε, το τάε κβο ντο, η τοξοβολία, η πυγμαχία και το τζούντο. Όταν ανέλαβα τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ κανείς δεν πίστευε ότι στόχος μας είναι η Α1. Σχεδόν τα καταφέραμε και θα προσπαθήσουμε ξανά του χρόνου.

Τέλος, γιατί σε προσωπικό επίπεδο νιώθω ότι με την υποψηφιότητα μου βγαίνω από τη ζώνη της προσωπικής μου ασφάλειας. Δοκιμάζω κάτι καινούργιο και αναμετριέμαι με τον φόβο της δημόσιας αποτυχίας. Όλοι μας γινόμαστε καλύτεροι όταν αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα. Είναι η ευθύνη μου απέναντι στον εαυτό μου την οποία νοιώθω και ως ευθύνη απέναντι στο συμπολίτη μου.

Γι αυτούς τους λόγους την Κυριακή θα είμαι υποψήφιος και διεκδικώ την ψήφο σας.