ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οι ευρωεκλογές δεν είναι «προθέρμανση»

Με το κόμμα των Ελλήνων Ριζοσπαστών, που ιδρύθηκε πριν λίγες εβδομάδες, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης κατέρχεται στον στίβο των ευρωεκλογών, με μια ολοκληρωμένη ατζέντα 16 σημείων για την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι «Έλληνες Ριζοσπάστες» είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, που ασπάζεται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό σε οικονομικό επίπεδο και βασική επιδίωξη την επαναφορά της «κανονικότητας» στη χώρα, κανονικότητα που περνά μέσα από τις Βρυξέλλες.

Με κριτική απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ως επικεφαλής κλιμακίου, σε συνέντευξή του μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, τόνισε ότι υποβαθμίζουν τη σημασία των ευρωεκλογών όσοι τις θεωρούν «προθέρμανση» για τις εθνικές εκλογές.

«Θεωρούμε ότι αυτή η άποψη είναι μια πολιτικά στρεβλή και αντιευρωπαϊκή άποψη», σημείωσε, προσθέτοντας τις σημαντικές αποφάσεις, που λαμβάνονται στην Ευρώπη για τη χώρα μας και για το μέλλον όλων των κρατών μελών.

«Οι Έλληνες Ριζοσπάστες, με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες που αναζητούν ελπίδα και σχέδιο για το αύριο, λέμε ναι στην Ευρώπη. Λέμε όμως όχι στην πορεία που ακολουθεί στα χρόνια μιας βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο γερμανικός ηγεμονισμός και η επιρροή του στο ευρωιερατείο των Βρυξελλών βλάπτουν σοβαρά την ευρωπαϊκή προοπτική. Λυπόμαστε που στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε από αυτόν τον ηγεμονισμό για να παραμείνει στην εξουσία, ενώ η δε Νέα Δημοκρατία σύρεται από την ηγεμονία του ΕΛΚ και του Βέμπερ, που ό,τι εκφράζουν, είναι αντίθετο από τα συμφέροντα της χώρας», τόνισε.

Ιδιαίτερα για τον χώρο της ΝΔ, τον οποίο υπηρέτησε πολιτικά επί σειρά ετών, ο κ. Τσιτουρίδης έκανε λόγο για «πολιτική και ιδεολογική σύγχυση» σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές. «Δεν μπορεί να λέει ότι θα πάει με τους νικητές. Οι ηγέτες δεν πηγαίνουν με τους νικητές, κάθονται στο ίδιο τραπέζι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι Έλληνες Ριζοσπάστες καταθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για όλα τα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας και καλούν τα κόμματα και τους πολίτες να δείξουν τη σημασία που πρέπει. «Σε μια εποχή όπου οι δείκτες ισχύος της χώρας, οικονομικοί και κοινωνικοί, έχουν υποχωρήσει δραματικά, η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα περνά μέσα από την ενεργό συμμετοχή της σε μια Ευρώπη που θα διασφαλίζει την ευημερία όλων», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Στα Γιάννενα, μαζί με τον κ. Τσιτουρίδη βρέθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μαρία Γαβουχίδου, στέλεχος της Frontex που έχει ασχοληθεί με το θέμα της μετανάστευσης, και Γρηγόρης Σαραφιανός, διευθύνων σύμβουλος ιδιωτικής κλινικής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Κλινικών. «Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια μεγάλη Ευρώπη. Πρέπει να επανέλθουμε στις αρχές ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δώσουμε ελπίδα στους νέους», σημείωσε ο κ. Σαραφιανός.

Σχετικά άρθρα

Ευρωεκλογές τέλος

Δημήτρης Σιδερής

Αντίο, Ευρώπη μας!

Δεύτερη προτεραιότητα

Ηπειρωτικός Αγών