ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Κατέγραψαν τα προβλήματα των καταστηματαρχών

Καταστηματάρχες και επιχειρηματίες των οδών Αβέρωφ και Ανεξαρτησίας επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής της παράταξης Άρη Μπαρτζώκα.

Κατά την επίσκεψη του στην οδό Αβέρωφ, το κλιμάκιο της παράταξης ενημερώθηκε για θέματα που άπτονται των μελλοντικών σχεδιασμών στην περιοχή, για τα οποία εξέφρασαν την αγωνία τους καθώς δεν έχουν ενημερωθεί. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι αρκετά σημεία του κεντρικότερου και τουριστικότερου δρόμου της πόλης είναι, αν όχι εγκαταλειμμένα, σίγουρα απεριποίητα.
«Συναντήσαμε εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι, αν και βρίσκονται «δίπλα» στο δημαρχιακό μέγαρο, στην πραγματικότητα είναι τελείως αποκομμένοι από τις αποφάσεις που τους αφορούν. Το έχουμε πει πολλές φορές, δε χρειάζονται πολλά χρήματα για να γίνουν οι εμβληματικές περιοχές μας καλύτερες: Χρειάζονται κυρίως ιδέες και βούληση να γίνουν πράξη, επ’ ωφελεία όμως των πολιτών», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπαρτζώκας και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ο εμπορικότερος δρόμος της πόλης να ξαναβρεί την παλαιά του αίγλη.»
Στη συνέχεια η παράταξη επισκέφθηκε καταστήματα της οδού Ανεξαρτησίας, όπου διαπίστωσε την ουσιαστική εγκατάλειψη της περιοχής αλλά και την προχειρότητα και την καθυστέρηση με την οποία ο δήμος έχει προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις σε σημεία που έχρηζαν επισκευών.

Συνάντηση με τον Ορειβατικό Σύλλογο

Μία ημέρα νωρίτερα, η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» είχε επισκεφθεί τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων, ο οποίος αριθμεί περί τα 1000 μέλη και είναι από τους αρχαιότερους της πόλης, αφού ιδρύθηκε το 1936.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το Δ.Σ. στην παράταξη, τα θέματα τα οποία απασχολούν σήμερα τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων, είναι η μη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του καταφυγίου Μιτσικελίου, η χρηματοδότηση για καλύτερη σήμανση των ορειβατικών διαδρομών κοντά στην πόλη, καθώς και η δημιουργία ειδικών διαδρομών για άτομα με ειδικές ανάγκες και προβλήματα όρασης, και, τέλος, η δημιουργία κλειστής πίστας αναρρίχησης, ενός μοντέρνου αθλήματος με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης
«Αισθάνομαι ότι έκανα μια επίσκεψη “στο σπίτι μου”. Ο Σύλλογος είναι αξιέπαινος για τις δραστηριότητές του αλλά και για το κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελεί. Αξίζει κάθε βοήθειας για να ανοίξει τα φτερά του για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις», δήλωσε o κ. Μπαρτζώκας, ορειβάτης και ό ίδιος για πάνω από 20 χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Στις Αρρένες του Γράμμου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Άφησαν υποσχέσεις οι μικροί αναρριχητές του ΕΟΣ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Συνοδεία Λυκείου της Αττικής σε μονοπάτια του Ζαγορίου