ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Τ. Καλογιάννη: «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος»

Το μήνυμα ότι ο δήμος δεν είναι το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, θέλησε να στείλει η υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, εγκαινιάζοντας το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Ιωάννινα_2023» στον Κατσικά το βράδυ της Τετάρτης.

«Αντιμετωπίζουμε τον δήμο μας ενιαίο, χωρίς διακρίσεις και διαφοροποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας της και στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση της δικής της παράταξης για τον δήμο Ιωαννιτών, χωρίς να λείπει και η κριτική για την απερχόμενη και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. «Για να μπορέσει ο τόπος να γυρίσει σελίδα, πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν αξιόπιστους ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά και με τεκμηριωμένη αναφορά στην παραγωγή έργου. Η κοινωνία μας, σήμερα, έχει ανάγκη από νέους, ελεύθερους ανθρώπους, δοκιμασμένους στη ζωή και αγωνιστές, με άποψη για τον τόπο τους και διάθεση να προσφέρουν στους συμπολίτες τους. Η γνώση των ζητημάτων, η αναγνώριση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε, η τεκμηρίωση των προτάσεων που καταθέτουμε σήμερα, αλλά και το ουσιαστικό έργο μας σε άλλο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, είναι οι συνιστώσες που χαρακτηρίζουν το πρόγραμμά μας», ανέφερε, θέτοντας ως στόχο έναν σύγχρονο και λειτουργικό δήμο στο τέλος της θητείας της.
Παρουσιάζοντας σημεία από το πρόγραμμά της, στάθηκε στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη λίμνη, με ανάδειξη της λιμναίας και παραλίμνιας περιοχής, με υποδομές περιβαλλοντικής αναβάθμισής της και αναψυχής, στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, στην εξοικονόμηση πόρων με την ενεργειακή αναβάθμιση, στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής των δημοτικών επιχειρήσεων προς όφελος των πολιτών, στην εφαρμογή νέου συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων, στην εφαρμογή ενιαίου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και στη δημιουργία νέων υποδομών για την ανάδειξη των Ιωαννίνων σε αθλητικό κέντρο υπερτοπικού χαρακτήρα. «Στοίχημα, για την παράταξή μας αποτελεί η δημιουργία ενός νέου μεγάλης κλίμακας αθλητικού κέντρου στον Κατσικά. Η χωροθέτησή του προσδιορίζεται στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου Κατσικάς και οι σύγχρονες προδιαγραφές, με τις οποίες πρόκειται να μελετηθεί και να κατασκευαστεί, δημιουργούν αξία όχι μόνο για τη Δ.Ε. Παμβώτιδας, αλλά για τον δήμο μας συνολικότερα», σημείωσε.
Τέλος, τόνισε πως για να γίνει πραγματικότητα ένα καλύτερο μέλλον, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος. «Σε αυτές τις εκλογές, χαμένη ψήφος θα είναι κυρίως η ψήφος της αποχής. Η ψήφος που θα εκφράζει απογοήτευση και απόρριψη της ελπίδας. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, κάθε δημότης που απείχε για οποιοδήποτε λόγο από προηγούμενες εκλογές, να λάβει θέση, να δηλώσει την επιλογή του και να ορίσει το μέλλον του», κατέληξε.

Παρουσίαση υποψηφίων

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου έγινε και η παρουσίαση τριών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Δ.Ε. Ιωαννίνων, που εντάχθηκαν πρόσφατα στο ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τη γεωπόνο Χριστίνα Γκορόγια, τον οικονομολόγο Χρήστος Τόλη και τη γεωπόνο-αρχιτέκτονα τοπίου Κατερίνα Χιωτέλλη.
Επίσης, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Παμβώτιδας υποψήφιοι με την παράταξη «Ιωάννινα_2023» θα είναι ο φιλόλογος- αθλητικογράφος Νικόλαος Γιωτίτσας, ο δάσκαλος, διδάκτωρ πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου Φίλιππος Ευαγγέλου, ο διασώστης σε πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων Βασίλης Λέκκας, η μηχανικός επιστήμης υλικών Καίτη Μάγγου, ο κτηνοτρόφος Ιωάννης Ράπτης και η υπάλληλος στον ΕΦΚΑ Ιωαννίνων Παρασκευή Κοτρώτσιου Νάκου. Στη Δ.Ε. Ανατολής η αστυνομικός Αλεξία Μανουσαρίδη, η δικηγόρος Μαριάννα Παπαγιάννη, ο γυμναστής Αποστόλης Παπαδημητρίου, ο επιχειρηματίας Αριστείδης Παππάς και η οικονομολόγος, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης Ευριδίκη Τζώρτζη-Λαγού. Στη Δ.Ε. Μπιζανίου ο πτηνοτρόφος Βασίλης Αργύρης, ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Γαβριήλ και η απόφοιτη διοίκησης επιχειρήσεων Κωνσταντίνα Γκιζά. Στη Δ.Ε. Περάματος ο επιχειρηματίας Γιώργος Λαδιάς, η συντονίστρια διοργάνωσης ΑμεΑ Ελένη Μπέτζιου και ο αργυροχρυσοχόος Απόστολος Γκόγκος, ενώ, τέλος, στη Δ.Ε. Νήσου ο ιδιοκτήτης εργαστηρίου παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής Θέμης Παππάς.
Τέλος, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για τα τοπικά συμβούλια της Δ.Ε. Παμβώτιδας. Στην Τ.Κ. Βασιλικής υποψήφιοι θα είναι ο γεωπόνος Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο αυτοκινητιστής Νικόλαος Κάκκαβος και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Χαρίσης Στάθης, Θεοδώρα Τσιούρη και Ελένη Τσούλια, στην Τ.Κ. Δροσοχωρίου ο εποχικός υπάλληλος Χρήστος Παππάς, ο μηχανικός αυτοκινήτων Νεκτάριος Μπίστας, η κομμώτρια Όλγα Φώτου, η ιδιωτική υπάλληλος Ευφροσύνη Αρλέτου και η Ηλέκτρα Βόλλα, στην Τ.Κ. Ηλιόκαλης η αποκλειστική νοσηλεύτρια Σταυρούλα Στάθη, ο ελεύθερος επαγγελματίας Κωνσταντίνος Παππάς, η νοσηλεύτρια Ελεάνα Ψόχιου, ο δημόσιος υπάλληλος Κωνσταντίνος Τασιούλας, ο συνταξιούχος Σπυρίδων Τασιούλας και ο οικοδόμος Νικόλαος Κλιτσινάρης, στην Τ.Κ. Καστρίτσας ο ηλεκτρολόγος Βασίλειος Τζοβάρας, η Αικατερίνη Τσιάκου, η νοσηλεύτρια Χαρίκλεια Γκόντα και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Σπυρίδων Βάσιος και Αλέξανδρος Πριόβολος, στην Τ.Κ. Κατσικά η νηπιαγωγός Λαμπρινή Βαρτζιώτη, ο δημόσιος υπάλληλος Παναγιώτης Παπανικολάου, ο Σωτήριος Κρανάς, η ιδιωτική υπάλληλος Ελένη Γιαννάκη, η εκπαιδευτικός Μαρία Καλαμπόκη, ο συνταξιούχος Νικόλαος Τσιούρης και ο Γεώργιος Μάντζιος, στην Τ.Κ. Κουτσελιού η συνταξιούχος Βαρβάρα Πήχα, ο ιδιωτικός υπάλληλος Αθανάσιος Καλούδης, ο αγρότης Σπύρος Αγγέλης, η Παναγιώτα Ντακουμή και ο συνταξιούχος Αχιλλέας Γιωτίτσας, στην Τ.Κ. Λογγάδων η λογίστρια Βασιλική Κοσίνα, ο συνταξιούχος Χρήστος Παπαπέτρος, ο φανοποιός Γεώργιος Αγγάς, η αγρότης Παναγιώτα Ζαραβέλα, ο ελεύθερος επαγγελματίας Δημήτριος Φίλιος και ο κτηνοτρόφος Νικόλαος Βλάχος, και στην Τ.Κ. Χαροκοπίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες Γεωργία Κοσμά και Γεώργιος Αντωνίου, ο αυτοκινητιστής Ευάγγελος Βασιλείου, η αστυνομικός Βαλεντίνα Κύρκου και ο καθηγητής Δημήτριος Γεωργούλας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο