ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Εγκαινιάζει το εκλογικό της κέντρο η Τατιάνα Καλογιάννη

Ανοιχτή εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου πραγματοποιεί η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη. Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, που βρίσκεται στην οδό Ζυγομάλλη 1, θα γίνουν αύριο Τρίτη στις 8.30 το βράδυ.

Στο μεταξύ, την Κρανούλα επισκέφθηκε την Κυριακή η υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα_2023». Στο επίκεντρο της συζήτησής της με κατοίκους βρέθηκαν η ανάγκη άμεσης αποπεράτωσης του αποχετευτικού δικτύου σε όλες τις κοινότητες κοντά στις πηγές από τις οποίες υδροδοτείται το λεκανοπέδιο, η τροποποίηση του Π.Δ. Ζαγορίου και ο αποχαρακτηρισμός ως παραδοσιακού του οικισμού Κρανούλας, καθώς και η έλλειψη συστηματικής αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και η ανεπάρκεια του οδικού και αστικού φωτισμού.
Η κ. Καλογιάννη κατέθεσε για όλα τα ζητήματα τις απόψεις της παράταξης της και αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις που αποτυπώνονται στο πρόγραμμά της και που αποσκοπούν στην άρση των ανισοτήτων μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις ενέργειες που η ίδια προχώρησε για την τροποποίηση του Π.Δ. Ζαγορίου, τονίζοντας ότι ο δήμος Ιωαννιτών έχει πλέον την αρμοδιότητα να έχει προχωρήσει τη σχετική διαδικασία αποχαρακτηρισμού. Βασική προϋπόθεση για τη θετική έκβαση του αιτήματος είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και η υποχρεωτική σύνδεση όλων των κατοικιών του οικισμού με αυτό, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης προστασία των πηγών Κρύας – Τούμπας από τη ρύπανση που προκαλείται από τα παραγόμενα λύματα.

Σχετικά άρθρα

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030

Με δεσμεύσεις για άρση των ανισοτήτων