ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με έργα και κοστολόγηση η τρίτη διαβούλευση

Η τρίτη και τελευταία διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου Ιωαννιτών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε φορείς, παρατάξεις και πολίτες, τονίζοντας τη σημασία που έχει η παρουσία τους στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Κατά τη διάρκειά της διαβούλευσης, θα παρουσιαστούν οι μελέτες, τα έργα, αλλά και η κοστολόγησή τους στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ενώ θα ακολουθήσει η ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του δήμου, προκειμένου να κατατεθούν κι εκεί δημόσια προτάσεις, που έχουν να κάνουν με το κόστος αλλά και την ιεράρχηση των έργων.

Παράλληλα, η κ. Βασιλείου έκανε γνωστό πως πλέον τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έχουν θεσμοθετηθεί, αν και αναμένονται διευκρινιστικές εγκύκλιοι. Εκτός από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, απαιτούν και αυτή τριών υπουργείων (Εσωτερικών, Υποδομών-Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας), προκειμένου να εφαρμοστούν.

«Η νομοθεσία προβλέπει τη δυνατότητα αναθεώρησης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κάθε πέντε έτη και πάντως, όχι αργότερα από την πάροδο δεκαετίας, εφόσον κρίνεται σκόπιμο, από τα πορίσματα εκθέσεων προόδου ή εφόσον προκύψουν νέα δεδομένα και εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό η συμμετοχή όλων μας στην τελευταία διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου Ιωαννιτών είναι αναγκαία, γιατί μαζί θα καθορίσουμε τα έργα που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Βασιλείου.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών