ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μπλόκο σε 80 κιλά κάνναβης και τρεις συλλήψεις

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο 25χρονοι αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή ποσοτήτων κάνναβης, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, και τη διακίνηση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Δροσοπηγής και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες. Σε έρευνα στο αυτοκίνητο, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στο πορτ-παγκάζ και στα πίσω καθίσματα, 50 δέματα με 68 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε βάρος των 25χρονων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στη ρεζέρβα και την ταπετσαρία

Στη ρεζέρβα και στην ταπετσαρία του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του είχε κρύψει ποσότητα κάνναβης ένας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 25χρονος, και μετά από έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν έξι δέματα με πέντε κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης εντός της ρεζέρβας του οχήματος στον χώρο των αποσκευών, και άλλα τέσσερα δέματα με τέσσερα κιλά και 290 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε πλαϊνή ταπετσαρία των πίσω καθισμάτων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οργανωτής της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών είναι ένας 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται. Το όχημα καθώς τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Σχετικά άρθρα

«Ορφανά» 192 κιλά κάνναβης στην Θεσπρωτία

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη για τσιγάρα και δενδρύλλιο κάνναβης

23χρονος διακινούσε κάνναβη σε χρήστες στα Γιάννενα