ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα

1,8 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας

Χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκ. ευρώ, (με 300.000 από ίδιους πόρους), για παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους εξασφάλισε ο δήμος Ιωαννιτών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», μετά από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών η οποία έγινε γνωστή σήμερα.

Την πρόταση χρηματοδότησης για παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας, Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος είχε καταθέσει ο δήμος Ιωαννιτών με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάση Μανταλόβα, με βασικό στόχο την εξασφάλιση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Οι αγροτικοί δρόμοι που θα αναβαθμιστούν, έχουν συνολικό μήκος 11.362 μ., βρίσκονται εκτός οικισμών και προβλέπονται στα σχετικά διαγράμματα των διανομών ή των αναδασμών.

Στη δημοτική ενότητα Παμβώτιδας προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στη δημοτική κοινότητα Κατσικά (μήκους 1.534 μ.), στον οικισμό Γορίτσα της τοπικής κοινότητας Κουτσελιού (736 μ.) και στην Τ.Κ. Μουζακαίων (344 μ.), καθώς και σε τρία τμήματα (συνολικού μήκους 1.388 μ.) στην Τ.Κ. Δροσοχωρίου και σε δύο τμήματα (συνολικού μήκους 1.817 μ.) στην Τ.Κ. Καστρίτσας.

Στη δημοτική ενότητα Ανατολής θα γίνουν παρεμβάσεις σε τέσσερα τμήματα (συνολικού μήκους 2.932 μ.) στην Τ.Κ. Μπάφρας, στη δημοτική ενότητα Περάματος σε τμήμα μήκους 654 μ. στη Δ.Κ. Περάματος και σε δύο τμήματα συνολικού μήκους 1.590 μ. στην Τ.Κ. Περιβλέπτου, ενώ, τέλος, στη δημοτική ενότητα προβλέπονται παρεμβάσεις σε αγροτικό δρόμο μήκους 367 μ, στην Τ.Κ. Κόντσικας.

Σημειώνεται πως ο δήμος Ιωαννιτών έχει ήδη προβεί στην προκήρυξη για επιλογή αναδόχου ενός ακόμη έργου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και αφορά δρόμους στη Δ.Κ. Πεδινής (1.018,50 μ.), στην Τ.Κ. Αμπελιάς (708,54 μ.), στην Τ.Κ. Κόντσικας (763,10 μ.), στην Τ.Κ. Κουτσελιού (756,39 μ.), στην Τ.Κ. Χαροκοπίου (954,28 μ.) και στη Δ.Κ. Μαρμάρων (1.860,77 μ.).

«Με σχέδιο, προγραμματισμό και τεκμηριωμένες προτάσεις, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα και για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σε όλο τον δήμο μας. Έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ισόρροπη ανάπτυξη, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για έργα σε κάθε δημοτική ενότητα. Έργα ουσίας που στηρίζουν στην πράξη τους ανθρώπους, οι οποίοι μοχθούν καθημερινά. Είμαστε εδώ για όλους τους Γιαννιώτες και συνεχίζουμε το έργο μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

«Πρώτη φορά ο δήμος Ιωαννιτων έχει στη διάθεσή του ένα ποσό, που φτάνει τα 1,8 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις σε αγροτική οδοποιία, αφού, πέραν της έγκρισης της πρότασής μας από το υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχει κι ένα έργο που χρηματοδοτείται με 600.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ. Με σχέδιο και προγραμματισμό αναβαθμίζουμε την πρόσβαση σε αγροτικές μονάδες του δήμου μας, αποδεικνύοντας στην πράξη την έμπρακτη στήριξη μας στους ανθρώπους της παραγωγής, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, θέλοντας να ενισχύσουμε έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας μας, πάνω στον οποίο στηρίζουμε την ανάπτυξη του τόπου μας», δήλωσε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με έργα κι όχι με λόγια την αγροτική παραγωγή του τόπου μας. Είμαστε συνεχώς δίπλα στους ανθρώπους που παράγουν με πολυδιάστατες δράσεις, είτε αυτές αφορούν την βελτίωση των υποδομών, είτε την προώθηση των προϊόντων τους. Με τη στοχευμένη αντιδημαρχία πρωτογενούς τομέα, ο δήμος Ιωαννιτών έχει για πρώτη φορά καταφέρει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις έναν ζωντανό κλάδο της οικονομίας, που συνεχίζει να παλεύει για να αναπτυχτεί. Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της πράξης είναι φυσικά η απρόσκοπτη και ασφαλής χρήση των αγροτικών δρόμων κατά την κίνηση από και προς τα σημεία εκείνα, που αναπτύσσονται οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες, η διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των υφιστάμενων και την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων», δήλωσε, τέλος, η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα.

Σχετικά άρθρα

52 υποψηφίους παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων

Ενδιαφέρον ινδών επιχειρηματιών για επενδύσεις

Τιμήθηκαν αθλητές και προπονητές