ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος βανδαλισμών το παλιό δημαρχείο Παμβώτιδας

Εκτεταμένες φθορές στο παλιό δημαρχείο Παμβώτιδας στον Κατσικά, όπου στεγάζεται η διεύθυνση Πολεοδομίας του δήμου Ιωαννιτών, προκάλεσαν άγνωστοι, πιθανότατα το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας.

Οι υπάλληλοι του δήμου, που προσήλθαν το πρωί της Τρίτης στη δουλειά τους, αντίκρισαν εκτεταμένες φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου, με σπασμένα τζάμια και σύνθημα στον τοίχο.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα φαινόμενα βανδαλισμών, που κατά καιρούς πλήττουν τον δημόσιο χώρο, καλώντας πολίτες και αρχές να τον υπερασπιστούν.
«Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι όχι μόνο νομικά κατοχυρωμένη αλλά ισχύει και στην πράξη, δημόσια κτίρια και χώροι που ανήκουν στους πολίτες και εξυπηρετούν τους πολίτες, να γίνονται στόχοι βανδαλιστών. Είναι αδιανόητο υποστηρικτές αντιλήψεων για μια κοινωνία που έχει στο επίκεντρο τον δημόσιο χαρακτήρα, να βάλουν κατά δημόσιων χώρων και κτιρίων. Καλούμε για μια ακόμη φορά όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Τους θεσμικούς φορείς της δημοκρατίας και την κοινωνία των πολιτών να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και όλοι μαζί να κατανοήσουμε ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν χτύπημα στην ίδια την δημοκρατία και μάλιστα, σε καιρούς πονηρούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών