ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τριπλό χτύπημα σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών

Τριπλό χτύπημα σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών κατάφεραν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου την Κυριακή της Αποκριάς.

Η μεγαλύτερη ποσότητα κατασχέθηκε στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν έναν 20χρονο αλλοδαπό. Στο πλαίσιο ελέγχου στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 116 κιλά και 110 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και της καμπίνας των επιβατών. Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού που αναζητείται, και τρία κινητά τηλέφωνα.
Ακόμη εννέα κιλά και 340 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Αρχικά κατασχέθηκαν τέσσερα κιλά και 740 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν, συσκευασμένα σε εννέα δέματα, στον ταξιδιωτικό σάκο, που μετέφερε ένας 25χρονος αλλοδαπός με τη μοτοσικλέτα του. Σε παρακείμενο σημείο, βρέθηκε και άλλος ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε άλλα εννέα δέματα, με τέσσερα κιλά και 600 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, στην περιοχή εντοπίστηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, ιδιοκτησίας του 25χρονου, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβάσει τη μοτοσικλέτα και τις ναρκωτικές ουσίες, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Στο τρέιλερ βρέθηκαν μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer), μία συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος με νάιλον σακούλες και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Εξάλλου, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθησαν στην Καμπή ένας 24χρονος Έλληνας και μία 27χρονη αλλοδαπή, ως μέλη κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών.
Σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και στον χώρο των αποσκευών 22 ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 46 κιλών και 385 γραμμαρίων. Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου δράστη, και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σχετικά άρθρα

Μετέφερε ναρκωτικά με ασθενοφόρο (βίντεο)

Ηπειρωτικός Αγών

«Ορφανά» 192 κιλά κάνναβης στην Θεσπρωτία

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη για τσιγάρα και δενδρύλλιο κάνναβης