ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Σύμμαχος» για την Παμβώτιδα δήλωσε ο Ν. Γκόντας

Την αμέριστη συμπαράσταση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» στην προσπάθεια, που καταβάλλεται αυτή τη στιγμή για την προστασία της λίμνης, εξέφρασε ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, κατά τη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φίλιππα Φίλιο.

Στη συνάντησή τους, στην οποία παρόντες ήταν ο πρώην δήμαρχος Τάσος Παπασταύρος, δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης και στελέχη της παράταξης, συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση και προστασία της Παμβώτιδας.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, που επιβάλλονται για να αναβαθμιστεί η λίμνη μας. Πρώτος και κυριότερος στόχος μας είναι να δώσουμε την ανάσα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η λίμνη μας και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι μας. Θέλουμε τη βοήθεια όλων, περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πανεπιστημίου και δήμου», τόνισε ο κ. Φίλιος, επισημαίνοντας κάποιες από τις αιτίες επιβάρυνσης της λίμνης, όπως τα φερτά υλικά, τα απόβλητα, το αποχετευτικό, οι καλαμιώνες.
Ο Ν. Γκόντας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Φίλιο για την εκτενή ενημέρωση, χαρακτήρισε ευχάριστο γεγονός την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του Φορέα. «Και γνώσεις και θέσεις και δυνατότητες έχεις να παράξεις έργο για τη σωτηρία της λίμνης μας. Ήσουν εσύ που έβαλες την σφραγίδα στην προστασία της λίμνης μας με την κατασκευή πρωτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, για να βάλει την δική του σφραγίδα ο πρώην δήμαρχος Τάσος Παπασταύρος με την κατασκευή του τριτοβάθμιου, ο οποίος λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η Παμβώτιδα είναι συνυφασμένη με την τύχη της πόλης μας και γι’ αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις όλοι μας, έτσι ώστε αυτή να επανέλθει στα φυσιολογικά της όρια. Επί ημερών μας υπήρξε προγραμματισμός για έργα ύψους 48 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΙ, που δυστυχώς δεν προχωράνε και υπάρχουν κίνδυνοι να χαθούν. Χρέος όλων μας να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της λίμνης μας και από πλευράς μας θα ενισχύσουμε το αίτημα του φορέα σας στο δημοτικό συμβούλιο. Η λίμνη μας, όπως φάνηκε χρήσιμη στο παρελθόν, όταν χρειάστηκε να ταΐσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο, έτσι στο μέλλον μπορεί να φανεί ωφέλιμη μέσα από πολλές δραστηριότητες, αρκεί να πληρούν τις ανάλογες προδιαγραφές. Η παράταξή μας εκφράζει την συμπαράσταση στο έργο που έχει να κάνει ο φορέας, διότι είναι κοινός παρανομαστής η αγάπη μας για τη λίμνη μας», είπε μεταξύ άλλων.
Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλει αυτή τη στιγμή ο φορέας για την προστασία του στολιδιού που λέγεται λίμνη Παμβώτιδα, έκανε ο Τάσος Παπασταύρος, ο οποίος θήτευσε και ο ίδιος πρόεδρος στον Φορέα.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας