Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Ενίσχυση της Μητρόπολης Ιωαννίνων με 17 κληρικούς

Φθίνουσα πορεία καταγράφει τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των κληρικών στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα, οι λιγοστοί κληρικοί να καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πιστών σε όλα τα χωριά, πολλών ή λιγότερων κατοίκων.

Μετά από τρία χρόνια «στασιμότητας» ωστόσο, η Μητρόπολη Ιωαννίνων έλαβε 17 θέσεις κληρικών την τρέχουσα χρονιά και ήδη έχουν χειροτονηθεί κάποιοι από αυτούς, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτέμβριου θα έχουν αναλάβει καθήκοντα στο σύνολό τους.
«Είναι μια ανάσα αυτό για την Μητρόπολη, τον τόπο μας και τα χωριά μας, γιατί αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα αναλάβουν και κάποια χωριά», σημείωσε, ερωτηθείς σχετικά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, κάνοντας παράλληλα μια έκκληση οι άνθρωποι να ενδιαφέρονται για την ιεροσύνη και να υπάρξουν νέοι άνθρωποι που θα δείξουν αγάπη προς την ιερατική κλίση, την εκκλησία και την υπηρεσία του λαού. «Ευχόμαστε να βρεθούν τέτοιοι άνθρωποι. Ευελπιστούμε ότι και του χρόνου θα πάρουμε αρκετές θέσεις, διότι ήταν αρκετοί συνταξιούχοι, οι οποίοι συνεχίζουν να λειτουργούν, όμως ελευθέρωσαν θέσεις τις οποίες μπορούμε να πάρουμε. Θα είναι ευλογία να έχουμε νέους ανθρώπους», σημείωσε.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Μάξιμος θα εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός, που θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα, έπειτα από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια μεγάλη ευλογία και εξέφρασε την ευχή το Άγιο Φως, πέρα από όλες τις εκκλησίες, να φτάσει και στις καρδιές των πιστών.

Σχετικά άρθρα

Ανακομιδή λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη

Λουκία Τζάλλα

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης

Αρνείται κάθε σχέση με το κόμμα «Νίκη» η Μητρόπολη Ιωαννίνων