Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Το Χάνι Μανέκα… μετά την αναστήλωση

Ανάρτηση με εικόνες από τη φωτορεαλιστική αποτύπωση του κτιρίου «Χάνι Μανεκα» έκανε σε έναν από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στο facebook ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το «Χάνι Μανέκα», στο τέλος της οδού Ανεξαρτησίας, έχει αγοραστεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου και μετά τις εργασίες καθαιρέσεων και καθαρισμού του χώρου, η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης χρηματοδοτικού προγράμματος για την ένταξη της αναστήλωσής του. Ως μία πιθανή πηγή φαίνεται να είναι το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg.
Σύμφωνα με τις λεζάντες, που αποτυπώνουν τις εικόνες των φωτορεαλιστικών σχεδίων, μετά την ανακατασκευή του το νέο κτήριο θα διαθέτει χώρους γραφείων, χώρο συνεδριάσεων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ σε επισκέψιμο χώρο θα διατηρηθεί και το προϋπάρχον κελάρι.
Ως προς τον τρόπο αξιοποίησης, η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, με τον περιφερειάρχη να έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να διατεθεί για την κάλυψη αναγκών του Πανεπιστημίου. Βέβαια, με την τύχη που έχει το κτίριο της Παπαζογλείου Υφαντικής Σχολής, που χρησιμοποιείται για τη στέγαση του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι παραμένει στην ίδια άποψη.