ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάθε χρόνο και περισσότεροι

Στους 400.000 έφθασαν οι ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το 2018, σύμφωνα με τους δείκτες παραγωγικότητας, που δημοσιοποίησε η διοίκηση.

Η αύξηση κατά 12,93% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία ετήσια αύξηση του συνολικού αριθμού των εξυπηρετηθέντων ασθενών από τα τμήματα του νοσοκομείου (εξωτερικά ιατρεία ή κλινικές κ.λπ.), από το 2001 μέχρι το 2018.

«Η θετική ανταπόκριση προσωπικού και διοίκησης στις προκλήσεις των σύγχρονων ιατρικών εξελίξεων, το καθιστούν ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεδομένου ότι οι δείκτες παραγωγικότητάς του είναι εφάμιλλοι των αντίστοιχων δεικτών των μεγάλων ευρωπαϊκών νοσοκομείων», τονίζει η διοίκηση, επισημαίνοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία και οι δείκτες παραγωγικότητας αναδεικνύουν το μέγεθος των υπηρεσιών που αυτό παρέχει, όχι μόνο στους πολίτες της Ηπείρου, αλλά και της ευρύτερης Βορειοδυτικής Ελλάδας, που ακουμπούν με εμπιστοσύνη τις ελπίδες τους για την επίλυση των προβλημάτων υγείας στο ΠΓΝΙ.

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μεγάλη αύξηση προκύπτει συγκεκριμένα στον αριθμό των εξετασθέντων στα απογευματινά ιατρεία, που άγγιξαν του 17.941 από 12.760, ενώ στοιχεία δίνονται και για τις ετήσιες ενεργειακές δαπάνες. Το 2018, παρά τη σταδιακή λειτουργία της 4ης πτέρυγας από τον Μάρτιο, μειώθηκαν κατά 5,55%, φτάνοντας τα 4.458.167 ευρώ, ενώ αύξηση παρουσιάζεται στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (KWh) κατά 4,24%. Πάντως, από το 2012 έως το 2018, το νοσοκομείο έχει καταφέρει να μειώσει τις ενεργειακές δαπάνες κατά 17,14% και την ενεργειακή κατανάλωση κατά 5,89%.

«Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαχρονικά κατέκτησε και συνεχώς ενισχύει το ΠΓΝΙ στον χάρτη υγείας της χώρας μας, οφείλεται κυρίως στο υψηλό επίπεδο του προσωπικού που το υπηρετεί και στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής στην καθημερινή κλινική πράξη. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι ευχαριστούν όσους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια του νοσοκομείου να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια με αμείωτη ένταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΓΝΙ.

Σχετικά άρθρα

Ψυχιατρική ΠΓΝΙ: Αδυναμία εισαγωγής νέων περιστατικών λόγω κορωνοϊού

Ηπειρωτικός Αγών

Προς αποκατάσταση ο μαστογράφος

Γεωργία Χαλάτση

Κοπή πίτας και εγκαίνια