ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ερωτήματα για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με αφορμή μια παραχώρηση

Στη Βουλή φέρνει ο υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης το ζήτημα, που έχει προκύψει με την παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ιδιωτικό φορέα για τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για την Άνοια, με ερώτηση που υπέβαλε στον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Τσίμαρης τονίζει ότι αντί να ενισχυθεί το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για τον σκοπό που κατασκευάστηκε, επιλέγεται να παραχωρηθεί ένα τμήμα του σε ιδιωτικούς φορείς, ώστε να δημιουργηθεί Κέντρο Ημέρας για την Άνοια, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, παραχωρείται τμήμα στον πρώτο όροφο του ΤΕΠ 450 τετραγωνικών για τα επόμενα 15 χρόνια. Ο βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρει ότι το γεγονός αυτό δημιουργεί μείζον θέμα, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός του κτιρίου, όπως επίσης και η χρηματοδότησή του, αφορούσε τη λειτουργία του ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας.

Ο κ. Τσίμαρης ερωτά τον υπουργό Υγείας για ποιο λόγο δεν έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο οι κτηριακές δυνατότητες του ΤΕΠ, βάσει ποιων μελετών αποφασίστηκε η παραχώρηση τμημάτων του προκειμένου να λειτουργήσει σε αυτό Κέντρο για την Άνοια, ποιες δραστηριότητες του αρχικού σχεδιασμού θα καταργηθούν και βάσει ποιων στοιχείων, τί προβλέπεται να γίνει μετά το πέρας της χρηματοδότησης των προκηρυσσόμενων Μονάδων Ψυχικής Υγείας, αν δηλαδή πρόκειται να αποτελέσουν μέρος του ΕΣΥ και αν προβλέπεται η μόνιμη λειτουργία τους, καθώς και πώς και πότε προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να ενισχύσει στελεχιακά και με επαρκή εξοπλισμό το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ώστε να λειτουργήσει ομαλά ως δευτερογενής νοσηλευτική μονάδα.

Σχετικά άρθρα

Νεκρό στην κούνια του βρέθηκε δίχρονο κοριτσάκι