Και με Κόντε αύριο ο ΠΑΣ στο ματς με τον Παναιτωλικό
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δυνάμωσε ο ΠΑΣ και πάει για τη νίκη

Με προπόνηση που θα γίνει στις 11 το πρωί πάλι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον εντός έδρας αυριανό κρίσιμο αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Η βελτίωση του καιρού και το σταμάτημα των βροχοπτώσεων επιτρέπει μία ακόμα προπόνηση στο ιστορικό στάδιο για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ώστε με καλύτερες συνθήκες (αγωνιστικός χώρος κλπ) και κλειστές πόρτες, ο Θανάσης Στάικος να κάνει την τακτική και να ετοιμάσει την ομάδα για την αυριανή μάχη. Η χθεσινή προπόνηση περιλάμβανε κυρίως επιθετική τακτική με αμυντική μετάβαση. Ακολούθως παιχνίδια με ζώνες και στη συνέχεια δίτερμα με κανονικές διαστάσεις. Στο δίτερμα ο Στάικος έδωσε τις οδηγίες που ήθελε στους παίκτες για να είναι περισσότερο αφοσιωμένοι στο πλάνο που θα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι με προσοχή, καθαρό μυαλό και αγωνιστική πειθαρχία, η ομάδα του θα επιστρέψει στις νίκες μετά από τρεις και παραπάνω μήνες. Η τελευταία νίκη είχε καταγραφεί στις 7 Ιανουαρίου στο εκτός έδρας νικηφόρο παιχνίδι με σκορ 3-1 επί του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά. Όλοι στα Γιάννινα πιστεύουν ότι σήμανε πλέον η ώρα η ομάδα τους να επιστρέψει στις επιτυχίες και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος. Η ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου στην 3η αγωνιστική προ του Πάσχα, δείχνει τον δρόμο για τη συνέχεια. Τώρα, με την επιστροφή στην ενδεκάδα των Σόρια, Παντελάκη και του Κόντε που θα είναι στην αποστολή και σε θέση να αγωνιστεί για ένα διάστημα του αγώνα, ο ΠΑΣ θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο. Υπάρχει αισιοδοξία και πίστη ότι ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» θα ξαναβρεί τον δρόμο του και αύριο κόντρα στον Παναιτωλικό θα πάρει την πολύτιμη νίκη που επιζητά από καιρό, ώστε να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να ισχυροποιήσει την παραμονή στην κατηγορία. Πολλοί πιστεύουν ότι στο αυριανό ματς θα κριθεί ένα μέρος από τη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού, γι’ αυτό και στον τοπικό Τύπο χαρακτηρίζεται ως παιχνίδι της χρονιάς για τους κυανόλευκους. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από την πλευρά των φιλάθλων που θα έχουν μεγαλύτερη παρουσία σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Και στο ματς με τον ΟΦΗ την 2η αγωνιστική υπήρχε πολύς κόσμος στο γήπεδο. Με την επιστροφή των Σόρια, Παντελάκη θα μείνουν εκτός ενδεκάδας οι Τσάβος και Μπορταγκαράι. Όπως τονίσαμε και χθες, η άμυνα θα είναι κομπλέ μετά από καιρό. Απόντες θα είναι και πάλι οι τραυματίες Καραχάλιος και Ριένστρα. Ο Καραχάλιος έκανε χθες μαγνητική, που έδειξε βελτίωση της κατάστασής του αλλά θέλει ακόμα χρόνο για την επαναφορά στην ενεργό δράση. Ίσως μπορέσει να βοηθήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια. Για τον Ριένστρα γίνεται προσπάθεια για επιστροφή στο επόμενο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ

Ο διαιτητής Κώστας Κατοίκος του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός, που θα γίνει αύριο Σάββατο 22 Απριλίου 2023 και ώρα 19.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ. Βοηθοί του θα είναι οι Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων), Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Θανάσης Τζήλος (Λάρισας). Στο VAR o Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και βοηθός AVAR ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας).
Στα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι άουτ ορίστηκαν οι εξής διαιτητές: Λεβαδειακός – Ιωνικός Μανούχος (Αργολίδας), ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης Πολυχρόνης (Πιερίας), Λαμία – Ατρόμητος Αθηνών Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

Για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ ορίστηκαν στους αγώνες οι εξής διαιτητές: Βόλος – Άρης Ευαγγέλου (Αθηνών), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός Ντάνιελ Σιεμπέρτ (Γερμανίας), Ολυμπιακός – ΑΕΚ Νταβίντ Μάσα (Ιταλία).

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (21/4/2023)

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος