ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έτοιμος για τα πλέι οφ έδειξε ο Βίκος

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Βίκος Ιωαννίνων το απόγευμα του Σαββάτου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, συντρίβοντας με 92-53 τη Νίκη Βόλου στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής διάρκειας.

Η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου έμεινε στην 1η θέση του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τον Έσπερο Λαμίας, που κέρδισε στην παράταση στη Λευκάδα την τοπική Δόξα και τον οποίο αντιμετωπίζει στη Λαμία την τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, για να χάσει ο Βίκος την πρώτη θέση θα πρέπει να ηττηθεί με περισσότερους από 30 πόντους, διαφορά με την οποία είχε επικρατήσει στο παιχνίδι του α’ γύρου.
Το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου δεν αντέχει σε κριτική. Ο Βίκος μπήκε φουρίζος στο παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε διψήφια διαφορά από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο. Στο ημίχρονο η διαφορά έφτασε στο +25, στα ίδια περίπου επίπεδα διατηρήθηκε και στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ η τιμή της αυξήθηκε στην τελευταία περίοδο, παρά το ότι ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων πέρασε στο παρκέ τους παίκτες, που κατά βάση λογίζονται ως αναπληρωματικοί.
Πρώτος σκόρερ για τον Βίκο ο Djordjevic-Marinkovic με 24 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν οι Αναγνωστάκης, Τσιλούλης με 11 πόντους και Καλαμπάκας με 10. Για τους φιλοξενούμενους 15 πόντους σημείωσε ο Σιπητάνος, 12 ο Παπαδόπουλος και 11 ο Βρεττάς.
Τα δεκάλεπτα: 29-18, 54-29, 68-41, 92-53.
Βίκος Ιωαννίνων (Κωστόπουλος-Καϊκας): Αποστόλου, Γυφτάκης 6(1), Αναγνωστάκης 11(3), Μαυρογιάννης 8, Ιωαννίδης 8, Τσιλούλης 11(2), Πάτρας 6, Δήμος 2, Καλαμπάκας 10(2), Λαμπρόπουλος, Κοτσάνος 6, Djordjevic-Marinkovic 24(2).
Νίκη Βόλου (Μαύρος-Τσιριγωτάκης): Βρεττάς 11(1), Κωστούλας 5(1), Βερτζάγιας, Σιπητάνος 15(3), Κουτίνας 4, Παπαδόπουλος 12, Δελεντζές 2, Σπανόπουλος, Ίντο, Βλαχογιάννης 4, Τσεσμετζίδης.

Σχετικά άρθρα

Συγκινητικός αποχαιρετισμός του Νίκου Γκάλη στον Γιάννη Ιωαννίδη

Τσουκανέλης – Κουγιουμτζίδης στον πάγκο του Βίκος Ιωαννίνων

Έκανε το πρώτο βήμα ο Βίκος