ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Εξασφαλίστηκαν απινιδωτές, κανονικά τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ

Κανονικά θα διεξαχθούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενηλίκων και παίδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και στη συνέχεια, μετά την απόφαση της ΕΠΟ που καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στους αγωνιστικούς χώρους.

Τα περισσότερα γήπεδα, όπου διεξάγονται αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ήδη διαθέτουν απινιδωτές, ενώ προκειμένου να βρεθεί λύση και για τα υπόλοιπα, η Υγειονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗΠ και πρόεδρος Κ. Βρακάς είχαν συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση.
Σε πρώτη φάση, ελήφθη μέριμνα ώστε να εξευρεθούν απινιδωτές και να μεταφερθούν στα γήπεδα την ώρα των αγώνων, ενώ στη συνέχεια, με τη βοήθεια και δωρητών, θα γίνει προσπάθεια να αγοραστούν πρόσθετοι απινιδωτές για να εγκατασταθούν μόνιμα.
Σημαντικό, επίσης, είναι πως από την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά από το παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόγραμμα εκπαίδευσης δύο ατόμων από κάθε αθλητικό σωματείο, ώστε, αν προκύψει ανάγκη, να μπορούν να παρέμβουν, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ήπειρος tv1, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΠΣΗΠ Παναγιώτης Δαβής.
Βέβαια, στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ είναι υποχρεωτική ούτως ή άλλως η παρουσία γιατρού στα γήπεδα κατά την διάρκεια των αγώνων, με τον κ. Δαβή να σημειώνει πως το «παζλ» της ασφάλειας συμπληρώνουν οι ιατρικοί έλεγχοι, που είναι απαραίτητοι για την έκδοση της κάρτας υγείας των αθλητών.