ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Συνέχεια αντεπίθεσης για τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Την αντεπίθεση με στόχο την παραμονή στην Α1 Γυναικών συνεχίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, που επικράτησε και επί του Εύνικου, καλύπτοντας, μάλιστα, τη διαφορά των 15 πόντων, με την οποία είχε ηττηθεί στο παιχνίδι του α’ γύρου.

Η ομάδα του Τζον Μαργαρίτη δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σε μια κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος, έχοντας πλέον ενισχυθεί σημαντικά, γεγονός που δίνει και περισσότερες επιλογές στον ελληνοαμερικανό κόουτς.
Ο ΠΑΣ μπήκε με το πόδι στο γκάζι και κατάφερε να έχει μια διαφορά 19 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, που ανέβηκε μέχρι και τους 24 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ο Εύνικος προσπάθησε και σε ένα βαθμό κατάφερε να μειώσει τη διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ενώ με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η τιμή της διαφοράς έφτασε προσωρινά σε μονοψήφιο επίπεδο. Ισοπεδωτικός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC στην τελευταία περίοδο, όταν έτρεξε αρχικά ένα σερί 20-0,με τη σεμνή τελετή να λαμβάνει πρόωρο τέλος, κατά το κοινώς λεγόμενο. Το τελικό σκορ στον πίνακα ήταν 84-48.
Κορυφαίες για τον ΠΑΣ οι Ewodo με 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, Σαρηγιαννίδου με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ, και η Briggs με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα.
Με τις τρεις τελευταίες νίκες επί της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, του Παναθλητικού Συκεών και του Εύνικου, ο ΠΑΣ έφτασε τις έξι συνολικά και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας ικανός ακόμη και να αποφύγει τα πλέι άουτ.

Ο κόουτς του ΠΑΣ Τζον Μαργαρίτης δήλωσε μετά τον αγώνα: «Μπήκαμε στο παιχνίδι με μεγάλη συγκέντρωση και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε γρήγορα μία μεγάλη διαφορά. Κάναμε ό,τι ακριβώς έπρεπε αλλά μερικά πράγματα στην πορεία του αγώνα επηρέασαν την εικόνα μας, όπως οι αλλαγές, οι νέες μας παίκτριες, που ακόμη δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως στον τρόπο παιχνιδιού μας. Πήραμε επίσης κάποια σουτ που δεν έπρεπε, τα χάσαμε και έτσι δώσαμε την ευκαιρία στον Εύνικο να μειώσει τη διαφορά. Όταν προηγείσαι με μεγάλη διαφορά από την αρχή του αγώνα, υπάρχει ο χρόνος για τον αντίπαλο να μειώσει τη διαφορά και αυτό έγινε. Εκεί όμως το καλό ήταν, πως, όταν μειώθηκε η διαφορά, κάναμε τις αλλαγές που έπρεπε, η Σαρηγιαννίδου μας βοήθησε πολύ με τα συνεχόμενα τρίποντα και μετά πατήσαμε γκάζι και φτάσαμε στη νίκη. Κάθε εβδομάδα θέλουμε να παίζουμε και καλύτερα από την προηγούμενη. Στη συνέχεια παίζουμε με ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά από εμάς στη βαθμολογία και ελπίζω ότι θα παίξουμε καλύτερα από ό,τι παίξαμε στο πρώτο παιχνίδι με τις ομάδες αυτές».

Τα δεκάλεπτα: 30-11, 44-28, 56-43, 84-48.
ΠΑΣ Γιάννινα (Μαργαρίτης): Μπριγκς 22, Σαρηγιαννίδου 20(4), Μαρίνη 7, Καλαμπάκου 5(1), Στεργίου, Μπρόβο 6(2), Τζήμου, Γκιζάνη 1, Εβόντο 23.
Εύνικος (Βελτσίστας): Καραγιάννη 7(10, Εμμανουηλίδου 5(1), Πολυμένη 6(1), Ζουρνή, Κεσσέ, Ντουέρα 11, Κάμπελ 14, Τζόουνς, Κωτσίνη, Ναυροζίδου 3(1), Μίχου.

Νίκη σε αγώνα γκραν γκινιόλ για το Ioannina WBC

Στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Γυναικών επέστρεψε το Ioannina WBC μετά τη νίκη με 54-52 επί του Αστέρα Καβάλας, σε ένα παιχνίδι που δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του ως ντέρμπι.
Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με την ομάδα του Βαγγέλη Αυγερινού να καταφέρνει να πάρει μια διαφορά 8 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου. Διαφορά την οποία κάλυψαν άμεσα με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενες και μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν, με το παιχνίδι να γίνεται γκραν γκινιόλ στα τελευταία λεπτά. Το νικητήριο καλάθι πέτυχε η Ντόκου στα 17” πριν το τέλος, με τον Αστέρα να είναι άστοχος στην τελευταία επίθεση.
Κορυφαία για την ομάδα των Ιωαννίνων η Ντόκου με 16 πόντους, ενώ για τις φιλοξενούμενες πρώτη σκόρερ ήταν η Γαϊτάνη με 20.
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 25-26, 38-33, 54-52.
Ioannina WBC (Αυγερινός): Ξανθοπούλου 6(1), Ντόκου 16(3), Μάντζιου Ειρ. 2, Φαγογένη 5(1), Τσακτσίρα 8(2), Βρασταμηνού 4, Δημητριάδου, Παπαδιά, Παπαδοπούλου 6, Μάντζιου Αν., Πανούτσου 7(1), Γιωτίτσα.
Αστέρας Καβάλας (Αϊβαζίδης): Γενημαχαλέλη 10, Φραγκάκη 11(2), Ψυλλάκη, Καραγεωργίου 2, Ιωακειμίδου 2, Αντριέφσκα, Γαϊτάνη 20(2), Ζορμπαλά 5(1), Μιχαηλίδου 2, Παπανικολάου.