ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ρεκόρ Γκίνες για τον Κ. Χουβαρδά με επτά συνεχόμενους Μαραθώνιους κάτω από 3 ώρες

Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έχει ουσιαστικά από σήμερα ο Κώστας Χουβαρδάς, καθώς τερματίζοντας σε χρόνο 2:54:21 στον Μαραθώνιο της Αθήνας, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εγχείρημά του να τρέξει επτά Μαραθώνιους σε επτά εβδομάδες κάτω από τις 3 ώρες.

Ο αθλητής από τη Μυτιλήνη, που ζει και δραστηριοποιείται στα Γιάννενα, κατέρριψε το ρεκόρ της αμερικανίδας Σελέιν Φλάναγκαν, που τερμάτισε το 2021σε έξι διεθνείς μαραθωνίους με χρόνο κάτω των 3 ωρών.
Το εγχείρημά του ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου από τον Μαραθώνιο της Κολωνίας, που τερμάτισε σε χρόνο 2 ώρες και 55 λεπτά, και ακολούθησαν στις 9 Οκτωβρίου ο Μαραθώνιος του Μονάχου, στον οποίο κάλυψε την απόσταση σε 2 ώρες και 47 λεπτά, στις 16 Οκτωβρίου ο Μαραθώνιος του Άμστερνταμ (2.50.54’’), στις 23 Οκτωβρίου ο Μαραθώνιος της Βενετίας (2.52.31’’), στις 30 Οκτωβρίου ο Μαραθώνιος της Φρανκφούρτης (2.56.43’’), στις 6 Νοεμβρίου ο Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης (2.57.48’’) και σήμερα ο στόχος επετεύχθη με πανηγυρικό τρόπο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ο κ. Χουβαρδάς είναι στον αθλητισμό σχεδόν όλη του τη ζωή, ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία, ενώ αποτέλεσε και μέλος της εθνικής ομάδας, συναθλητής με τον συντοπίτη του Κώστα Κεντέρη. Επίσης, τα τελευταία χρόνια είναι και αλυτάρχης του Ioannina Lake Run.

«Αυτό το ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Ακριβώς όπως το είχα ονειρευτεί πριν ένα χρόνο! Ο αγώνας δε με δυσκόλεψε πουθενά, σαν να πέταξα και να βρέθηκα από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο. 2.54 στην Αθήνα και τέλος της μεγάλης μου προσπάθειας. 7/7 και πάμε τώρα να περάσουμε τη δαιδαλώδη διαδικασία της κατοχύρωσης του ρεκόρ Γκίνες, που θα χρειαστεί αρκετό καιρό με βάση το πρωτόκολλο.
Παρ’ όλα αυτά, δε θα ήθελα να δίνεται τόση έμφαση στο ρεκόρ Γκίνες, που είναι απλά επικοινωνιακά «πιασάρικο», αλλά, ανεξάρτητα από αυτό, στην ίδια την αναγνώριση της προσπάθειας!», έγραψε ο Κώστας Χουβαρδάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν και κάνοντας γνωστό, ότι, αφού ξεκουραστεί λίγο, θα σκεφτεί κάτι καινούριο και αναλογικά μεγαλύτερο…

Σχετικά άρθρα

Έτρεξε στον Μαραθώνιο της Σεβίλλης ο Κ. Χουβαρδάς

Ο πίνακας από το 1848 και ο πρώτος Μαραθώνιος δρόμος

Αλέξανδρος Μωυσής

Στο κυνήγι του ρεκόρ Γκίνες ο Κώστας Χουβαρδάς

Γεωργία Χαλάτση