ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με το «δεξί» ο Βίκος, ήττα για τον ΑΓΣΙ

Με το δεξί ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ο Βίκος Ιωαννίνων, που επικράτησε με 70-66 στη Βέροια του τοπικού Φιλίππου, σε ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.
Η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου, αν και είχε τα ηνία για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού και βρέθηκε στο +9 στο τέλος της τρίτης περιόδου, τελικά βρέθηκε στο -4 στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, όμως έφτασε στη νίκη με ένα επιμέρους 8-0. Κορυφαίος για την ομάδα των Ιωαννίνων ο Θοδωρής Τσιλούλης με 20 πόντους.
Το επόμενο Σάββατο, ο Βίκος υποδέχεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο την ισχυρή Δόξα Λευκάδας, σε ένα παιχνίδι που θα δείξει πολλά για τη συνέχεια.
Στον αντίποδα, ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ηττήθηκε στο Νέο Κλειστό με 53-69 από τον Ναύαρχο Βότση, με την ομάδα του Παναγιώτη Ασπρούδη να προβληματίζει στην πρώτη της εμφάνιση. Κάτι, βέβαια, λογικό με δεδομένο ότι «χτίστηκε» την τελευταία στιγμή και δεν έχει προλάβει να δουλέψει στις προπονήσεις.
Την επόμενη εβδομάδα ο ΑΓΣΙ ταξιδεύει στην Καρδίτσα, όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική Αναγέννηση, η οποία επίσης ξεκίνησε με ήττα τη χρονιά, καθώς γνώρισε τη συντριβή από τα Trikala Basket με 90-50.

Άνετη επικράτηση για το IBC

Σε περίπατο μετέτρεψε το IBC το παιχνίδι με την Α.Ε. Καναλακίου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας με 47-73 εκτός έδρας.
Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου, μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, πάτησε γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασε εύκολα στη νίκη. Κορυφαίος για τους Γιαννιώτες ο Σωτήρης Ζώτος με 17 πόντους, ενώ από πλευράς γηπεδούχων ο Διονύσης Κακιούζης πέτυχε 11 πόντους.
Την επόμενη Κυριακή το IBC θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Τρικάλων, που επικράτησε στην έδρα του με 72-58 της Αγριάς, ενώ το Καναλάκι ταξιδεύει στην έδρα του Αλμυρού, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νίκαιας Λάρισας.
Την ήττα με σκορ 63-56 γνώρισε η Κ.Α.Ε. Παραμυθιά από την Άμφισσα και στη 2η αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Νίκαια Λάρισας.

Σχετικά άρθρα

Συγκινητικός αποχαιρετισμός του Νίκου Γκάλη στον Γιάννη Ιωαννίδη

Τσουκανέλης – Κουγιουμτζίδης στον πάγκο του Βίκος Ιωαννίνων

«Σφράγισε» την παραμονή το IBC