ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Προπονητικό καμπ ξιφασκίας με 160 συμμετοχές στην Κόνιτσα

Ένα προπονητικό καμπ ξιφασκίας θα διοργανώσουν τις επόμενες ημέρες στην Κόνιτσα το τμήμα Ξιφασκίας του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας (Ο.ΞΙ.Φ.).

Στο καμπ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους (17-24 Αυγούστου για παιδιά Δημοτικού και 24-31 Αυγούστου για τους υπόλοιπους αθλητές), αναμένεται να συμμετέχουν συνολικά 160 αθλητές από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, το Αζερμπαϊτζαν και την Ιταλία.
Το παρών θα δώσει και η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξίφους μονομαχίας το 2019 στην ατομική κατηγορία Nathalie Moellhausen, η οποία είναι η επίσημη προσκεκλημένη των διοργανωτών. Η Nathalie Moellhausen, πέραν του προπονητικού προγράμματος, θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές να γνωρίσουν την καλλιτεχνική διάσταση του αθλήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος #5 touches#, που η ίδια έχει σχεδιάσει και παρουσιάζει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αθλητές θα φιλοξενηθούν κυρίως στο κτίριο της μαθητικής εστίας του Δήμου Κόνιτσας και οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο Κλειστό Γυμναστήριο Κόνιτσας, στο οποίο θα δημιουργηθούν 25 αγωνιστικές πίστες. Συνδιοργανωτές του καμπ είναι ο Δήμος Κόνιτσας και η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ σημαντική είναι η υποστήριξη των χορηγών.