Στα Αραβικά Εμιράτα ο Πέδρο Κόντε ξεπέρασε στα γκολ του Μάρκους Μπέργκ
Αθλητικά

Ο Κόντε ξεπέρασε στα γκολ τον Μπεργκ!

Θα κάνουμε και σήμερα την καθιερωμένη μας περιήγηση στα ξένα γήπεδα, για να δούμε τι έκαναν με τις ομάδες τους πρώην άσσοι του ΠΑΣ, Γιαννιώτες και μη.

Το αξιοσημείωτο είναι η μάχη που δίνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι Πέδρο Κόντε και Μάρκους Μπέργκ, για το ποιος θα αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Επί του παρόντος ο Κόντε με 11 γκολ είναι στη 2η θέση και ο Μπεργκ με 9 γκολ στην 5η θέση! Στην πρώτη θέση των σκόρερ είναι ο Μάντχουτ της Αλ Τζαζίρα και ο Ουέλιγκτον της Αλ Σαριάχ με 15 γκολ. Η ομάδα του Μπεργκ, η Αλ Αϊν, είναι από τις πλουσιότερες στα Αραβικά Εμιράτα και στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς έναντι 31 της πρωτοπόρου Αλ Τζαζίρα και η ομάδα του Κόντε, η Μπανίγιας, είναι στην 7η θέση με 18 βαθμούς. Εδώ φαίνεται η μεγάλη κλάση του Κόντε, που παρότι αγωνιστικά είναι σε μικρομεσαία ομάδα, στον αντίστοιχο…. ΠΑΣ Γιάννινα των Αραβικών Εμιράτων, έβαλε περισσότερα γκολ από τον Σουηδό πρώην άσο του Παναθηναϊκού, που είναι σε μεγάλη ομάδα, στον αντίστοιχο… Ολυμπιακό της Αραβίας! Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει να δαπανήσει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Μπεργκ, ενώ μπορούσε να πάρει τον Κόντε με λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ! Οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απαξίωσαν τον ισπανό φορ του ΠΑΣ το περασμένο καλοκαίρι και τώρα ψάχνονται για να βρουν σέντερ φορ, ενώ είχαν στα πόδια τους μεγάλο παίκτη. Ο ΠΑΟΚ έχει τον τεράστιο Πρίγιοβιτς, που βάζει συνεχώς γκολ, αλλά αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός ποιος θα τον αντικαταστήσει; Όσον αφορά τα άλλα γήπεδα, γκολ σημείωσε και ο Μπράνα Ίλιτς στην Ουγγαρία με την Κισβάρντα, στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Η Μπανίγιας του Πέδρο Κόντε συνέτριψε με σκορ 6-1 την Ντιμπά Αλ Φουιαρά. Ο ισπανός φορ είχε μεγάλα κέφια και σημείωσε τρία γκολ. Ο Κόντε έχει 11 γκολ και είναι 2ος σκόρερ της κατηγορίας, ξεπερνώντας τον Μπεργκ που έχει 9 γκολ.

ΒΕΛΓΙΟ: Ο Χάρης Χαρίσης έμεινε στον πάγκο της Κορτράικ και δεν αγωνίστηκε στον εντός έδρας αγώνα με τη Μπριζ, που έληξε ισόπαλος 0-0.

ΔΑΝΙΑ: Ο γιαννιώτης αμυντικός Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος αγωνίστηκε ως αλλαγή με την Κοπεγχάγη στον νικηφόρο εντός έδρας αγώνα της με σκορ 3-0 επί της Έσμπιεργκ. Ο Ζέκα ήταν με τη βασική ενδεκάδα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ο Κριστιάν Τσάβεζ ξεκίνησε βασικός με την Αλντόβισι, που κέρδισε 1-2 εκτός έδρας την Αργεντίνος Τζούνιορς. Ο πρώην μέσος του ΠΑΣ αντικαταστάθηκε στο τελευταίο 20λεπτο.

ΑΓΓΛΙΑ: Η Άρσεναλ κέρδισε 3-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά οι Μαυροπάνος και Παπασταθόπουλος ήταν εκτός αποστολής των κανονιέρηδων.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η Κισβάρντα κέρδισε 1-0 την ΜΤΚ Βουδαπέστη με γκολ του Μπράνα Ίλιτς. Με τη νικήτρια ομάδα βασικός σε όλο τον αγώνα αγωνίστηκε και ο Θοδωρής Μπέριος. Ο Ίλιτς αντικαταστάθηκε προς το τέλος της αναμέτρησης.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Χέλμασταντ κέρδισε 0-2 εκτός έδρας την Γκαζ Μετάν, αλλά ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης ήταν πάλι εκτός αποστολής. Ο πρώην μέσος του ΠΑΣ φέτος ήταν στην αποστολή σε ελάχιστα παιχνίδια.

ΓΑΛΛΙΑ: Στη Λίγκα 2 της Γαλλίας, η Νανσί του Κρίστοφερ Μαμπουλού έφερε ισοπαλία 1-1 με την Τρουά, αλλά ο πρώην επιθετικός του ΠΑΣ ήταν πάλι εκτός αποστολής.

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε εκτός έδρας 2-1 την Ομόνοια, έχοντας στη μεσαία γραμμή τον Τόμας Ντε Βινσέντι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.