ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Εκδικάστηκε η έφεση του ΠΑΣ, αναμένεται η απόφαση

Εκδικάστηκε σήμερα το απόγευμα στην δευτεροβάθμιο επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και η απόφαση αναμένεται εντός των ημερών.

Κατατέθηκε αίτημα η απόφαση να εκδοθεί πριν από την ερχόμενη εβδομάδα που θα γίνει η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, αφού την Κυριακή ολοκληρώνονται οι αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Με την έφεσή του ο ΠΑΣ ζητά να ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και να αρθεί η ποινή αφαίρεσης των πέντε βαθμών και να διαγραφεί το χρηματικό πρόστιμο των 100.000 ευρώ στην ΠΑΕ και των 20.000 ευρώ στον Γιώργο Χριστοβασίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με το υπόμνημα που κατέθεσαν αλλά και με την αγόρευσή τους, προσπάθησαν να αποδομήσουν το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης που είχε δεχτεί ότι το 2015 με τα πληρεξούσια ο Γιώργος Χριστοβασίλης είχε μεταβιβάσει το 51% των μετοχών στον Κώστα Αυδή. Η πλευρά του ΠΑΣ υποστήριξε ότι το πληρεξούσιο Χριστοβασίλη σε Αυδή ήταν εντολή για ανεύρεση αγοραστή των μετοχών και όχι μεταβίβαση αυτών. Συνεπώς αφού δεν υπήρξε μεταβίβαση μετοχών, δεν υπήρξε παράβαση του αθλητικού νόμου. Παράλληλα με τα επιχειρήματα για τα πραγματικά περιστατικά υποβλήθηκε και η ένσταση παραγραφής. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ΠΑΣ κατέθεσαν υπομνήματα και γνωμοδότηση του καθηγητή διοικητικού δικαίου του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λαζαράτου για την ενίσχυση των ισχυρισμών τους. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί πριν από την επικύρωση της βαθμολογίας, εντός των ημερών, ίσως και μέχρι την Παρασκευή ή Δευτέρα. Η σύνθεση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ αποτελείται από τρεις εφέτες.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα παραστάθηκε σήμερα δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της Χρύσας Σεβαστοπούλου, Χάρη Λαζάνη, καθώς ο δικηγόρος Δημήτριος Παπαγεωργίου λόγω συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος