Ο Πέδρο Κόντε αριστερά με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο σε μια από τις βραβεύσεις του στον διαγωνισμό των πολυτιμότερων γκολ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πως ξαναμπήκε ο Πέδρο Κόντε στη ζωή μας

Ο Πέδρο Κόντε ήρθε στον ΠΑΣ το 2016 ως ένας άσημος παίκτης και στη σκιά του Μαμπουλού, ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, έγινε βασικός και αναντικατάστατος, έφυγε το 2018 και τώρα ίσως γυρίσει πάλι στα Γιάννινα

Ο Πέδρο Κόντε ξαναμπήκε στη ζωή μας, καθώς τελευταία αποτελεί μεταγραφικό στόχο του ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως γράψαμε και προχθές, ο Ισπανός φορ συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Χριστοβασίλη (κόστος και χρόνος συμβολαίου, οικονομικά μπόνους κλπ), πως αν δεν βρει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ομάδα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, να επιστρέψει στον ΠΑΣ Γιάννινα, από τον οποίο είχε αποχωρήσει τον Αύγουστο του 2018, πηγαίνοντας στη Μπανίγια. Αυτός είναι ο μοναδικός αστερίσκος αυτής της προφορικής συμφωνίας. Και αν δεν του έρθουν όπως τα θέλει και αποφασίσει να γυρίσει στην Ευρώπη, να υπογράψει στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο Κόντε, ως ελεύθερος παίκτης, έχει δικαίωμα να υπογράψει μέχρι 14 Σεπτεμβρίου, στην παράταση της μεταγραφικής περιόδου που έδωσε η ΟΥΕΦΑ για τους άνεργους παίκτες. Ασφαλώς και δεν θα τραβήξει τόσο πίσω η υπόθεση αυτή. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει μέχρι αρχές Αυγούστου, γιατί θέλει και ο προπονητής του ΠΑΣ Ηρακλής Μεταξάς να ετοιμάσει την ομάδα για το πρωτάθλημα. Ο Χριστοβασίλης μιλά συχνά με τον Κόντε, όχι μόνο τώρα που τον θέλει να γυρίσει πίσω, αλλά και όλο αυτό το διάστημα που ο Ισπανός στράικερ αγωνίζονταν σε ομάδες των Εμιράτων. Τώρα του έδωσε τον χρόνο να το σκεφτεί, να ψάξει για ομάδα και να αποφασίσει τι θα κάνει. Επί του παρόντος έτσι έχουν τα πράγματα με την υπόθεση Κόντε. Επειδή όμως στα μεταγραφικά συχνά υπάρχουν ανατροπές και τίποτα δεν είναι σίγουρο πριν πέσουν οι υπογραφές, πάντα θα πρέπει να υπάρχουν και στην περίπτωση αυτή οι επιφυλάξεις.
Ο Κόντε το καλοκαίρι του 2016, χρονιά που ο ΠΑΣ έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ήρθε ως ένας άσημος παίκτης στα Γιάννινα, από την ομάδα Γ’ Εθνικής της Ισπανίας Μέριδα και αναδείχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους φορ που φόρεσαν την κυανόλευκη φανέλα στα 55 χρόνια Ιστορίας. Την αγωνιστική σεζόν 2016-17 πάλευε με τον Μπέργκ του Παναθηναϊκού για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Στη διετία 2016-18 είχε 51 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 27 γκολ. Αποχώρησε από τον ΠΑΣ μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της αγωνιστικής σεζόν 2018-19. Ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του, η Μπανίγιας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κάλυψε την ρήτρα του συμβολαίου ύψους 840.000 ευρώ για την αποδέσμευσή του και τον έκανε δικό της παίκτη. Ένας από τους λόγους που ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε εκείνη τη σεζόν στη Β’ Εθνική, ήταν και η αποχώρηση του Πέδρο Κόντε.

ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΠΟΥΛΟΥ

Ας γυρίσουμε λίγο στο καλοκαίρι του 2016 που αντάμωσαν οι δρόμοι του ΠΑΣ με τον Πέδρο Κόντε. Από γραφείο μάνατζερ προτάθηκε ο Ισπανός επιθετικός που είχε μείνει ελεύθερος από την ισπανική ομάδα Μέριδα που αγωνιζόταν στη Γ’ Κατηγορία. Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ματς με την Όντ, ο ΠΑΣ ανακοίνωσε την απόκτηση των Μαμπουλού και Κόντε. Στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, περισσότερο έκανε αίσθηση η μεταγραφή του Μαμπουλού, παρά του Κόντε. Γιατί ο Γάλλος έπαιξε στη Σατορού και τελευταία για δύο χρόνια στην Μπαστιά, γνωστές ομάδες, ενώ ο Ισπανός ήταν στη Μέριδα, ομάδα άγνωστη για τον περισσότερο κόσμο στα Γιάννινα. Η πορεία των δύο παικτών στον ΠΑΣ ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Μαμπουλού δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην ομάδα, παρουσίασε διάφορα προβλήματα, αποχώρησε και δυστυχώς έφυγε και από τη ζωή. Ο Κόντε ήταν τελικά ο μεγάλος θησαυρός και το μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Αυτή ήταν η σούπερ μεταγραφή.

ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΣΙΚΟΣ

Στο πρώτο ματς με την Οντ στις 14/7/2016 που έγινε στα Γιάννινα Ο Πετράκης τον χρησιμοποίησε αλλαγή στο 77’ στη θέση του Φερφελή. Σε αυτό το παιχνίδι έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Στο επαναληπτικό παιχνίδι στη Νορβηγία ο Πετράκης τον είχε στην αποστολή αλλά είδε το παιχνίδι από την εξέδρα, καθώς ήταν εκτός 18άδας. Ακολούθησε το δεύτερο παιχνίδι με την Άλκααρ. Στο πρώτο ματς στην Ολλανδία ο Κόντε κάθισε στον πάγκο με τους Σκόνδρα, Δώνη, Μαμπουλού, Κούτρη, Κολιοφούκα. Στο επαναληπτικό παιχνίδι με την Άλκααρ τον ξεκίνησε στην ενδεκάδα και μάλιστα σημείωσε και το γκολ με το οποίο είχε προηγηθεί ο ΠΑΣ 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ με τον ΠΑΣ και το πρώτο ευρωπαϊκό της καριέρας του. Από τότε δεν ξαναβγήκε από βασικός. Κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα στον ΠΑΣ του Πέδρο Κόντε. Αρχικά σαν μια μεταγραφή της σειράς, που στην πορεία αποδείχθηκε χρυσάφι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ

Ο Πέδρο Κόντε γεννήθηκε στις 26/7/1988 σε μια μικρή πόλη 4500 κατοίκων, τη Βιγιαφράγκα, που είναι κοντά στην Κόρδοβα. Έπαιξε σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας και εκτός συνόρων βγήκε για πρώτη φορά το 2016 που ήρθε στα Γιάννινα. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι γονείς του. Σε επιπλοποιείο ο πατέρας του, δουλειές στα χωράφια η μητέρα του. Από μικρό παιδάκι ο Κόντε είχε μια μπάλα δίπλα του. Ο θείος του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, ήταν αυτός που τον έκανε να αγαπήσει το ποδόσφαιρο. Όταν αγωνιζόταν στη Μέριδα, η αποστολή επέστρεφε από εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μούρθια, η οποία μάλιστα κατέκτησε ως πρώτη την άνοδο στη Σεγκούντα Ντιβιζόν. Η Μέριδα νίκησε 1-0 με γκολ του Πέδρο Κόντε. Κατά την επιστροφή στη βάση, στις 5.30 τα χαράματα, ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το πούλμαν εξετράπη της πορείας του. Ο Κόντε δεν έπαθε τίποτα, αλλά έξι μέλη της αποστολής, τρεις παίκτες και τρεις του προπονητικού επιτελείου, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Αυτή ήταν η πιο εφιαλτική στιγμή που έζησε και ο λόγος να αναθεωρήσει για τη ζωή. Έκτοτε δίνει σημασία σε πράγματα που κάποιοι θεωρούν απλά και αναμενόμενα.

Σχετικά άρθρα

Β. Παπαχρήστου: «Έστω και τώρα μπορεί να σωθεί ο ΠΑΣ»

Ο Αλέκος Παπαγεωργίου έβαλε τη σφραγίδα του σε Λαμία, Γιάννινα, Ριζούπολη

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Κοντογιωργάκης: Αν τότε υπήρχε VAR θα χτυπούσαμε τίτλο!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος