ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πού βαδίζουν οι συζητήσεις με Γιαννίκη

Η ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, μπορεί να παραπέμπει στο τέλος της σεζόν τη λήψη οριστικών αποφάσεων για την παραμονή ή όχι στην ομάδα του προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, αλλά έτσι όπως είναι διατυπωμένη, δείχνει ότι η συζήτηση του κόουτς με τον πρόεδρο Αργύρη Γιαννίκη (μέσω τηλεδιάσκεψης) είναι προς την κατεύθυνση της παραμονής και όχι του διαζυγίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, οι δύο άνδρες «μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα δεδομένα και τις ανάγκες της επερχόμενης σεζόν». Αυτό δείχνει ότι ο Γιαννίκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραμονής, γιατί διαφορετικά, αν είχε πάρει απόφαση αποχώρησης, δεν είχε και λόγο να μιλά για τη νέα σεζόν με τον πρόεδρο. Και η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης «μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, θα επανέλθουμε για να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις προπονητή και διοίκησης για το αύριο της ομάδας που προκάλεσε τον θαυμασμό και σεβασμό όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο», δείχνει ότι το θέμα είναι ανοιχτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση Γιαννίκη και Χριστοβασίλη περιστράφηκε κυρίως σε οργανωτικά ζητήματα της ομάδας και τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων για να γίνεται καλύτερα η προετοιμασία της ομάδας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Αν μείνει ο κόουτς, όπως εικάζεται, θα μείνει υπό όρους να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς που είναι πρώτιστο μέλημα γι’ αυτόν. Επί του παρόντος το ερώτημα, μένει ή φεύγει ο Γιαννίκης, θα παραμένει στους φίλους της ομάδας, αφού ο κόουτς θα δώσει την οριστική απάντηση μετά το τέλος των αγώνων, όπως είχαμε σημειώσει στον «Η.Α.» από την περασμένη Τρίτη.

Επειδή γράφονταν διάφορα αντιφατικά πράγματα για τον Γιαννίκη στο διαδίκτυο, η ΠΑΕ αναγκάστηκε τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου να ανακοινώσει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε πληθώρα δημοσιευμάτων τα οποία, αυθαίρετα και αναληθώς, “ενημερώνουν” σχετικά με υποτιθέμενες αποφάσεις του προπονητή μας κ. Γιαννίκη για το μέλλον του στην ομάδα. Επειδή κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των φιλάθλων μας, θα θέλαμε εμείς να τους ενημερώσουμε ότι σήμερα η διοίκηση και ο προπονητής μας προέβησαν σε από κοινού αξιολόγηση της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα δεδομένα και τις ανάγκες της επερχόμενης σεζόν. Αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, θα επανέλθουμε για να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις προπονητή και διοίκησης για το “αύριο” της ομάδας που προκάλεσε τον θαυμασμό και σεβασμό όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Ανανέωσε ο Λοντίγκιν

Την ανανέωση του συμβολαίου κατά ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι 30-6-2022, του τερματοφύλακα Γιούρι Λοντίγκιν ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Είχε αποκτηθεί τον περασμένο Ιανουάριο και αποδείχθηκε πολύτιμη μεταγραφή, καθώς πολύ σύντομα πήρε θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Είναι η δεύτερη ανανέωση, αφού είχε προηγηθεί και αυτή του νεαρού αμυντικού Σταύρου Πήλιου.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σαν επιστέγασμα μιας τόσο πετυχημένης σεζόν τόσο για την ομάδα όσο και για μένα, ήρθε αυτή η ανανέωση. Ευχαριστώ τη διοίκηση, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω και να δίνω τα πάντα για την επίτευξη των στόχων μας».

Δύσκολα με Παμλίδη

Παράλληλα, ο Χριστοβασίλης έχει ανοιχτή γραμμή και με παίκτες που δέχονται να συζητήσουν την παραμονή, υπάρχουν σημεία προσέγγισης και αναμένεται να υπάρξουν τις προσεχείς ημέρες νέες ανακοινώσεις ανανέωσης συμβολαίων, όπως έγινε με τους Πήλιο και Λοντίγκιν. Δύσκολη είναι η περίπτωση του Παμλίδη, καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό.

Αναστολή προπονήσεων

Στο αγωνιστικό κομμάτι, χθες έγιναν νέα διαγνωστικά τεστ στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και αναμένονταν αργά το βράδυ τα αποτελέσματα. Όπως είναι γνωστό, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πέντε ποδοσφαιριστές, αναβλήθηκε και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Επειδή το Σάββατο υπάρχει το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ», στον ΠΑΣ περιμένουν το πράσινο φως από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή για να αρχίσουν εκ νέου προπονήσεις, οι οποίες διακόπηκαν από την περασμένη Πέμπτη. Ο ΠΑΣ θέλει δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια με ΑΕΛ και Απόλλωνα Σμύρνης για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική αυλαία.

Περιμένουν τις εισηγήσεις

Στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και στην επιτροπή διοίκησης του εθνικού σταδίου «Ζωσιμάδες» περιμένουν τις εισηγήσεις από το κλιμάκιο της εταιρίας Grassform, που εκ μέρους της Σούπερ Λίγκας έκανε αυτοψία σε όλα τα γήπεδα της κατηγορίας. Η αρχή έγινε από το στάδιο «Ζωσιμάδες», καθώς στα Γιάννινα είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα με πολλές βροχοπτώσεις και υγρασία και δόθηκε η σχετική προτεραιότητα για να κερδηθεί χρόνος.

Όπως δήλωσε χθες στον «Η.Α.» ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, που έχει υπό την εποπτεία και το ιστορικό στάδιο της πόλης, μέχρι τώρα το κλιμάκιο των ειδικών δεν έκανε τις εισηγήσεις του και όλα είναι σε αναμονή. «Μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία εισήγηση, ούτε ζήτησαν κάποια συνάντηση μαζί μας. Πιστεύω ότι θα γίνει και άλλη αυτοψία, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους και να δούμε τι μπορεί να γίνει», είπε σχετικά ο κ. Κολόκας. Πέρα από το στάδιο «Ζωσιμάδες», θα υπάρξει συνεργασία και με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τη βελτίωση των γηπέδων που κάνει προπόνηση η ομάδα, στο πλαίσιο που δίνει ο νόμος αυτή την ευχέρεια, καθώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό