Στα ίσα ο ΠΑΣ θα διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Όλα για όλα για πρόκριση στον τελικό

Πώς θα παραταχθεί σήμερα (19.00 COSMOTEsport 3) ο ΠΑΣ κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι μια γιορτή και ένα ραντεβού με την Ιστορία.

Γι’ αυτό και ο Αργύρης Γιαννίκης πήρε στην αποστολή και τους 25 διαθέσιμους παίκτες που έχει στο δυναμικό, για να έχουν όλοι κάτι να θυμούνται από τη σημερινή αναμέτρηση. Αν περάσει ο ΠΑΣ στον τελικό, αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στην 55χρονη διαδρομή του και θα είναι χρυσή σελίδα στην Ιστορία. Αν αποκλειστεί, καθώς και οι ίδιοι οι Γιαννιώτες θεωρούν φαβορί τον Ολυμπιακό, αυτό θα γίνει με ψηλά το κεφάλι και θα τελειώσει το ταξίδι με καλές αναμνήσεις. Το βέβαιο είναι ό,τι ο ΠΑΣ θα παίξει με όλες τις δυνάμεις, θα κάνει το παν για να πετύχει τον στόχο του. Η αποστολή είναι δύσκολη, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη και κορυφαία ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν.

Στα Γιάννινα έμεινε μόνο ο τραυματίας από καιρό Στέφανος Σιόντης. Η αποστολή έφυγε νωρίς το πρωί για Αθήνα και η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με ελαφρά προπόνηση σε γήπεδο της Γλυφάδας. Ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε στους παίκτες τις τελευταίες οδηγίες, ζητώντας την πιστή εφαρμογή των όσων έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί στις προπονήσεις, με στόχο να αναχαιτιστούν τα ατού του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΣ, για να έχει ελπίδες πρόκρισης, πρέπει να βάλει οπωσδήποτε γκολ, αφού το πρώτο ματς στα Γιάννινα έληξε με σκορ 1-1 και η λευκή ισοπαλία ευνοεί τους ερυθρόλευκους. Έτσι αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας, γιατί θα πρέπει να διαφυλάξει τα νώτα του και παράλληλα να βρει τρόπο και φάσεις για να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους.

Ο Γιαννίκης ζήτησε πάνω απ’ όλα αυτοσυγκέντρωση, μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι, πίεση ψηλά για να μην υπάρχει πολιορκία στα καρέ του Λοντίγκιν, λέγοντας πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν και το παραμικρό λάθος. Ο ταλαντούχος τεχνικός, στις τελευταίες προπονήσεις, έδειξε να ταλαντεύεται κάπως ως προς το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει σήμερα. Αν θα είναι ο κλασικός σχηματισμός σε 4-4-2 που έπαιζε από την αρχή ή θα πάει σε κάποιες παραλλαγές, για δικλείδες ασφαλείας σε σχέση με την τακτική του Ολυμπιακού.

Το βέβαιο είναι ότι ο σημερινός ΠΑΣ Γιάννινα δε θα έχει καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στα τελευταία παιχνίδια των πλέι άουτ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα κατεβεί στο γήπεδο για να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Θα τα παίξει όλα για όλα με στόχο την ιστορική πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου. Σε όλα τα παιχνίδια φέτος με τον Ολυμπιακό, ήταν ανταγωνιστικός. Πέρα από τη δίψα για συμμετοχή σε έναν τελικό που έχει η ομάδα ως σύνολο, οι παίκτες έχουν και ατομικό κίνητρο, αφού από τα μεγάλα ματς, όπως το σημερινό, προκύπτουν υπεραξίες. Όλοι και ο καθένας χωριστά έχουν τον εγωισμό και τη θέληση να δείξουν και την δική τους αξία.

Σε έναν σχηματισμό 4-4-2, ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στόπερ τους Παντελάκη, Εραμούσπε, στη μεσαία γραμμή τους Κάργα, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλη και στην επίθεση Παμλίδη, Μιλιντσεάνου. Στην αποστολή είναι και οι Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Λιάσος, Τριάδης, Νάουμετς, Λώλης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Δούμτσης, Κρίζμαν.

Πολωνός ο ρέφερι

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόφσκι. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ράντοσλαβ Σιέτσκα και Άνταμ Κούπσικ. Τέταρτος ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ολλανδός Πολ Βαν Μπέκελ με βοηθό τον Πολωνό Ντόμπραγιν Ζμπίγκνιεφ. Παρατηρητής διαιτησίας ο Χαράλαμπος Καρατζάς του συνδέσμου Εύβοιας.

Ισοπαλία στα Γιάννινα

Το πρώτο παιχνίδι για την ημιτελική φάση έγινε στα Γιάννινα την Τετάρτη 7 Απριλίου. Η αναμέτρηση σφραγίστηκε με ισοπαλία 1-1. Προηγήθηκε 1-0 ο ΠΑΣ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε. Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν 1-1 στο 73’ με ανάποδο ψαλίδι του Χασάν μέσα από την περιοχή. Διαιτητής ο Τρεϊμάνις (Λετονία).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Παμλίδης (87’ Μπρένερ), Ελευθεριάδης (81’ Πανουργιάς), Καρτάλης (90’ Λιάσος), Μιλιντσεάνου (81’ Κάργας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Παπασταθόπουλος (46’ Χολέμπας), Σεμέδο, Μπα, Λαλά (46’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Καμαρά (69’ Εμβιλα), Ρέαμπτσιουκ (61’ Μασούρας), Φορτούνης, Μπρούμα (69’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

Ο δρόμος για τον τελικό

Φέτος ο ΠΑΣ έφτασε για 3η φορά στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, αποκλείοντας σε διπλούς αγώνες Ατρόμητο και Παναθηναϊκό. Η διοργάνωση ξεκίνησε από τη φάση των «16» λόγω της πανδημίας. Θα μείνουν στην ιστορία τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, όπου ο ΠΑΣ σε διάστημα 17 ημερών κέρδισε τρεις φορές, καθώς ενδιάμεσα έγινε και το παιχνίδι πρωταθλήματος. Δε νομίζουμε να υπάρχει τέτοιο προηγούμενο, μεγάλη ομάδα του κέντρου, από το παλιό ΠΟΚ, να έχει χάσει τρεις φορές σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα από μικρότερη ομάδα της επαρχίας. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει το βράδυ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΣ έγραψε και φέτος ιστορία στον θεσμό του Κυπέλλου.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος