ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Σε άσχημη μέρα ο ΠΑΣ έχασε δίκαια 1-0

Συνεχίζει ο ΠΑΣ τις προβληματικές εμφανίσεις, δίνοντας μια ακόμη απογοήτευση στους πολυπληθείς φίλους και οπαδούς του.

Σήμερα βρέθηκε σε κακή μέρα και έχασε δίκαια 1-0 από τον αποφασιστικό Παναιτωλικό, που πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο ΠΑΣ, λόγω του επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη, έχασε προφανώς τον προσανατολισμό στους αγώνες των πλέι άουτ. Σήμερα έκανε μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις. Δεν είχε ούτε μία ευκαιρία, ούτε καν φάση, πέρα από ένα χλωμό μακρινό σουτ του Ντομίνγκεθ στην αγκαλιά του Κνετ. Και το δοκάρι στο 39’ με τον Ελευθεριάδη, προήλθε από εμφανή θέση οφσάιντ του επιθετικού του ΠΑΣ. Αν έμπαινε γκολ και γινόταν επανέλεγχος στο VAR, το γκολ δε θα μετρούσε. Θα μετρούσε μόνο αν διαπιστωνόταν επαφή της μπάλας με τον αμυντικό του Παναιτωλικού Κωνσταντόπουλο. Η κατοχή μπάλας που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν άκαρπη και χωρίς καλά τελειώματα.
Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός έπαιξε με πάθος, έβγαλε ψυχή στο γήπεδο και με το γκολ στο 20’ από την κεφαλιά του Μπαρμπόσα πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ήταν επικίνδυνος στο ξεκίνημα του αγώνα και γενικά στο α’ ημίχρονο, όπου θα μπορούσε να βάλει και ένα δεύτερο γκολ. Στο β’ ημίχρονο προσπάθησε περισσότερο να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα, παρά να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο.
Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με 3-5-2, έναν σχηματισμό που προφανώς σκέφτεται για το Καραϊσκάκη ο Γιαννίκης. Το δοκίμασε και στον Βόλο και δεν του βγήκε. Σήμερα επίσης δεν του βγήκε. Για 25 λεπτά που έπαιζε ο ΠΑΣ με 3-5-2, είχε χαμένους τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Μετά το ημίωρο, ο ΠΑΣ γύρισε στο 4-4-2, αλλά πάλι δεν πήρε μπροστά. Ήταν σε κακή μέρα και τίποτα δε βγήκε σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Ναι μεν ο ΠΑΣ είχε περισσότερο κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς ουσία και χωρίς να είναι απειλητικός στην εστία του Κνετ. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης που να διακρίθηκε.

ΤΟ ΓΚΟΛ
20’: Γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Μπαρμπόσα. Ο Εντινγκά έκανε το γέμισμα στα καρέ του ΠΑΣ, ο Μπαρμπόσα βρέθηκε ακάλυπτος και με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-1.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ
39’: Στην αντεπίθεση του ΠΑΣ ο Ελευθεριάδης δέχτηκε τη μπάλα από τον Μπρένερ ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ (που δεν υποδείχθηκε), το σουτ βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
17’: Σε μπαλιά του Βέργου, ο Μεντόζα βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΣ και πριν προλάβει να κάνει το κοντινό σουτ, έδιωξε τη μπάλα με προβολή ο Οικονομόπουλος.
32’: Ο Βέργος βρέθηκε μόνος του στα καρέ του ΠΑΣ, αλλά συνελήφθη σε θέση οφσάιντ.
34’: Γυριστό σουτ του Μεντόσα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.
38’: Κλασική ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, όταν ο Ντουάρτε από πολύ κοντά πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο Λοντίγκιν.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία, που δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Καλά πήγαν και οι βοηθοί, Χρυσούλα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική και Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο. Διαιτητής VAR ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από την Ανατολική Αττική. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κάργας, Λιάσος και Ελευθεριάδης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (46’ Κρίζμαν), Πήλιος, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Κάστρο, Λιάσος, Ντομίνγκεθ (64’ Παμλίδης), Ελευθεριάδης (64’ Νάουμετς), Μπρένερ (64’ Δούμτσης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μανθάτης (79’ Ματσόλα), Γκόμες, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Εντινγκά, Μπαρμπόσα, Ντίαζ, Μεντόζα (85’ Καρέλης), Ντουάρτε (72’ Ταχάρ), Βέργος (79’ Μαλής).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος