ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Επιστροφή στις νίκες θέλει ο ΠΑΣ

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι υποδέχεται τον Παναιτωλικό, χωρίς τους Σιόντη, Μιλιντσεάνου, Πίρσμαν και Καρτάλη.

Με στόχο τη νίκη ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί στις 3 το μεσημέρι τον Παναιτωλικό στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Με το παιχνίδι αυτό θα ανοίξει και η αυλαία της 5ης αγωνιστικής των αγώνων πλέι άουτ. Στα έξτρα αυτά παιχνίδια ο ΠΑΣ δεν πήγε καλά, έχοντας μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Είναι ευκαιρία να επιστρέψει σήμερα στις επιτυχίες, ώστε με καλή ψυχολογία στη συνέχεια να ετοιμαστεί για το μεγάλο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Όμως το ματς του Κυπέλλου θα μπει στο κάδρο μετά τη λήξη του σημερινού αγώνα με τον Παναιτωλικό. Μέχρι τότε οι κυανόλευκοι θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιστρέψουν στις νίκες. Αυτό ζήτησε πολλές φορές από τους παίκτες και ο Αργύρης Γιαννίκης. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σιόντης και Μιλιντσεάνου, ο Πίρσμαν γιατί προέρχεται από τραυματισμό, και ο Καρτάλης που πρέπει να πάρει ανάσες ξεκούρασης, ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μετά από καιρό συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Κρίζμαν που ήταν τραυματίας, με πολλές πιθανότητες να πάρει χρόνο συμμετοχής, όπως και ο Κάργας που, λόγω τραυματισμού, ήταν εκτός αποστολής στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Βόλο.

Αν κάνει αλλαγές ο Γιαννίκης σήμερα, θα είναι περιορισμένες, με σκοπό να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες της ομάδας, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό που καίγεται για βαθμούς και θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Σε διάταξη 4-4-2, ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Οικονομόπουλο, αριστερό τον Πήλιο, στο κέντρο άμυνας τους Παντελάκη και Κάργα, στο κέντρο τους Κάστρο, Λιάσο, Ντομίνγκεθ και Ελευθεριάδη, και στην επίθεση Κριζμάν και Παμλίδη. Στην αποστολή είναι και οι Χουτεσιώτης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πανουργιάς, Λώλης, Νάουμετς, Τριάδης, Μπρένερ, Γροσδάνης και Δούμτσης.

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Το πρώτο θετικό δείγμα της νόσου covid-19 βρέθηκε σε άτομο του προσωπικού του ΠΑΣ Γιάννινα και εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Χθες έγινε επανέλεγχος, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποιο άλλο κρούσμα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Κατά τον καθιερωμένο εβδομαδιαίο έλεγχο covid-19 του ποδοσφαιρικού τμήματος και του προσωπικού της ομάδας μας, εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα μεταξύ του προσωπικού, ο οποίος δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα. Τέθηκε σε εφαρμογή το προβλεπόμενο Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδα μας. Ο επόμενος έλεγχος έχει προγραμματιστεί για σήμερα (σ.σ. χθες)».

Διαιτητής ο Ι. Παπαδόπουλος

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης) με βοηθούς τη Χρυσούλα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική και τον Κωνσταντίνο Ψαρρή από τη Ζάκυνθο. Τέταρτος ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα, διαιτητής VAR ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από την Ανατολική Αττική. Παρατηρητή διαιτησίας είναι ο Ιωάννης Σπυρόπουλος από τη Φθιώτιδα.

Η αποστολή του Παναιτωλικού

Ο Παναιτωλικός κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και θα προσπαθήσει σήμερα με όλες τις δυνάμεις του να πάρει θετικό αποτέλεσμα, πράγμα που σημαίνει ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ θα τα παίξει όλα για όλα. Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, ο Τραϊανός Δέλλας ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Κνετ, Μεντίνα, Καρασαλίδης, Αρσούρα, Ταχάρ, Αζάντι, Ματσόλα, Ντάλσιο, Ντίας, Αριγίμπι, Ντουάρτε, Καρέλης, Μπαρμπόσα, Περέιρα, Μελίσσας, Μανθάτης, Βέργος, Μεντόσα, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Σκόνδρας, Εντινγκά. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Βάντερσον, Μάζουρεκ, Τσότσαλιτς, ο Γιάκολις με ίωση καθώς και οι Τζανακάκης, Λιάβας και Τσιγγάρας, οι οποίοι χάνουν όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμών.

Η προϊστορία

Από το 1967 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι δρόμοι του ΠΑΣ και του Παναιτωλικού στα Γιάννινα, σε 23 παιχνίδια στο στάδιο «Ζωσιμάδες», η προϊστορία καταγράφει 15 νίκες του ΠΑΣ, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν 2020-21, στο ματς του α’ γύρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στις 7/11/2020 οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Στο παιχνίδι του β’ γύρου που έγινε στο Αγρίνιο στις 8/2/2021, κέρδισε ο ΠΑΣ με σκορ 2-1. Στο 16΄προηγήθηκε 1-0 ο Παναιτωλικός με τον Αριγίμπι, αλλά ο ΠΑΣ έκανε την ανατροπή σε 1-2 με γκολ που σημείωσαν στο 54΄με πέναλτι ο Κριζμάν και στο 84’ με κεφαλιά ο Κάργας, σε εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη.

…………………….

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
15.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NOVAsports 1)
17.15 Λάρισα – ΟΦΗ (NOVAsports 1)
19.30 Ατρόμητος – Λαμία (NOVAsports 1)
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
19.30 Απόλλων Σμύρνης – Βόλος (NOVAsports 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 30 αγώνες)

Βόλος 39
ΠΑΣ Γιάννινα 35
Λαμία 31
Απόλλων Σμύρνης 30
Ατρόμητος Αθηνών 30
ΟΦΗ 25
—————————————–
Παναιτωλικός 24
—————————————-
Λάρισα 24
ΣΗΜ: Η τελευταία ομάδα στη γενική κατάταξη θα υποβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκα 2 και η προτελευταία ομάδα θα δώσει διπλούς αγώνες κατάταξης με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 1.

………………………..

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση