Αθλητικά

Αύριο με Αγρίνιο, Μ. Τετάρτη με Ολυμπιακό

Στα… όπλα και πάλι ο ΠΑΣ, που θέλει νίκη με Παναιτωλικό για να πάει με ηθικό στο Καραϊσκάκη για την πρόκριση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Παναιτωλικό για την 5η αγωνιστική των αγώνων πλέι άουτ.

Στη σημερινή προπόνηση ο Αργύρης Γιαννίκης θα κάνει τις τελικές δοκιμές για το σχήμα που θα παρατάξει αύριο και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα είναι στην αποστολή. Σίγουρα θα προφυλαχθούν οι παίκτες που δεν είναι απολύτως έτοιμοι να αγωνιστούν προς αποφυγή υποτροπής, ενόψει του μεγάλου αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πίρσμαν χθες έβγαλε κανονικά την προπόνηση, αλλά θα προφυλαχτεί και δε θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι. Χθες στην προπόνηση ένιωσε ενοχλήσεις και ο Καρτάλης, από τους βασικούς παίκτες στη φετινή σεζόν. Ο πρώην άσος της Γκρόιτερ Φιρτ (Γερμανία) κάνει φέτος εξαιρετική χρονιά και τον θέλει ο Γιαννίκης στη μάχη του Φαλήρου. Πιθανόν θα δει και αυτός τον αγώνα από την εξέδρα. Επίσης δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Σιόντης και Μιλιντσεάνου. Ο τελευταίος κάνει μεγάλες προσπάθειες για να νικήσει τον… χρόνο, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, επισπεύδοντας το διάστημα αποθεραπείας, από την ελαφρά θλάση που έπαθε στο ζέσταμα πριν ξεκινήσει ο αγώνας στον Βόλο.

Αντίθετα, οι Κάργας και Κριζμάν έκαναν κανονικά προπόνηση τις τελευταίες ημέρες και θα είναι στην αποστολή. Ο Κριζμάν έχει ενάμιση μήνα εκτός αγώνων και υπάρχει ερωτηματικό αν θα τον χρησιμοποιήσει από την αρχή ο Γιαννίκης. Το βέβαιο είναι ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Κάργας αναμένεται να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα, μετά από τρεις αγωνιστικές που ήταν στον πάγκο. Όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Βόλο, έτσι και αύριο, ο τεχνικός του ΠΑΣ μπορεί να κάνει πάλι αλλαγές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες, αλλά σε περιορισμένη κλίμακα. Γιατί η ομάδα θέλει και το αποτέλεσμα, αφού είναι χωρίς νίκη από την πρώτη αγωνιστική. Μάλιστα, ο Γιαννίκης ζήτησε από τους παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και να αφήσουν για λίγο στην άκρη το επαναληπτικό παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Μεγάλη Τετάρτη με Ολυμπιακό

Από χθες ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που η ΕΠΟ όρισε να γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Την επόμενη ημέρα θα γίνει ο άλλος ημιτελικός ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου και την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου ορίστηκαν οι αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, από τους οποίους θα προκύψουν οι φιναλίστ της εφετινής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, την Μεγάλη Τετάρτη 28/4 και ώρα 19:00 ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο γήπεδο Καραϊσκάκη τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1 ο πρώτος αγώνας) και την Μεγάλη Πέμπτη 29/4 την ίδια ώρα θα αναμετρηθούν στο γήπεδο Τούμπας ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ (0-1 το παιχνίδι του ΟΑΚΑ)».

Μετά το Κύπελλο έρχονται οι εξελίξεις

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι πολύ σημαντική για τον ΠΑΣ. Πρώτον θα γίνει το επαναληπτικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θέλοντας η τοπική ομάδα να επαναλάβει τον άθλο του 2007, που απέκλεισε τους ερυθρόλευκους μέσα στην έδρα τους. Αν περάσει ο ΠΑΣ, θα έχει στο μυαλό του τον τελικό που θα γίνει στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Αν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό, θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς θα δουν και την επόμενη ημέρα, πώς θα γίνει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης έκανε πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας από τα Χριστούγεννα στον Αργύρη Γιαννίκη και πρόσφατα με αυξημένες αποδοχές σε παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, όπως Παμλίδη, Καρτάλη, Ελευθεριάδη και άλλους. Αν η ομάδα αποκλειστεί από το Κύπελλο, θα πρέπει όλοι αυτοί να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Αν όμως γίνει το μεγάλο «μπαμ» και πάει ο ΠΑΣ στον τελικό, το γεγονός αυτό θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο σε όλους αυτούς να μείνουν στα Γιάννινα.

Στην Πειθαρχική ο ΠΑΣ

Τις ΠΑΕ Άρης, ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα κάλεσε σε απολογία το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο για τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου και ώρα 13:00. Ο λόγος που οι ως άνω ΠΑΕ κλήθηκαν να απολογηθούν, αφορά τη μη καταβολή εξόδων διαιτησίας.

Το κλητήριο θέσπισμα για τον ΠΑΣ αναφέρει: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8647/21-4-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 29ης-4-2021, ημέρα Μ. Πέμπτη, και ώρα 13:00.»

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος