Σενάρια και για Αργύρη Γιαννίκη για τον πάγκο του Άρη
Αθλητικά

Το στοίχημα παραμονής του Γιαννίκη

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δήλωσε ότι υπάρχει η καλή διάθεση για την παραμονή του κόουτς στην τοπική ομάδα

Μπορεί να υπάρχουν μπροστά αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θέλει να τερματίσει πρώτος στα πλέι άουτ και να διεκδικήσει τις όποιος ελπίδες έχει για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά αρχίζουν να μπαίνουν στο τραπέζι και ζητήματα για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Αγωνιστικά, ουσιαστικά έχει διασφαλίσει την παραμονή που είναι το ζητούμενο, και στο Κύπελλο έκανε την υπέρβαση φτάνοντας στα ημιτελικά. Όποια και αν είναι η συνέχεια, η χρονιά κλείνει γι’ αυτόν με θετικό πρόσημο. Συνεπώς οι υπεύθυνοι της ομάδας μπορούν να σκεφτούν και την επόμενη ημέρα, ώστε να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός για να είναι πιο δυνατός ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην επόμενη αγωνιστική σεζόν. Η ιδανικότερη περίπτωση για τον ΠΑΣ θα ήταν η παραμονή του Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία, μετά τη δίχρονη συνεργασία, όπως και η παραμονή των βασικών παικτών. Αν γίνει αυτό, με την προσθήκη 2-3 καλών παικτών το καλοκαίρι, η τοπική ομάδα του χρόνου θα ανεβάσει στροφές και θα πάει για μεγαλύτερες πτήσεις. Ειδικά η παραμονή Γιαννίκη είναι ένα καυτό θέμα, καθώς είναι άκρως πετυχημένος στο έργο του και παρουσίασε μια καλοδουλεμένη ομάδα.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης δείχνει αποφασισμένος να τον κρατήσει στην ομάδα. Μάλιστα, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι (ITV) δήλωσε τα εξής: «Ο κ. Γιαννίκης έδειξε από πέρυσι το έργο του. Η ομάδα φέτος έχει ακόμη πιο καλά στοιχεία και δεν είναι τυχαίο, ότι όπου παίζουμε, παίρνουμε συγχαρητήρια. Δεν εξαρτάται όμως μόνον από εμάς. Έχουμε καλή διάθεση και το έχουμε δείξει με την πρότασή μας. Ξέρουμε και τις δυσκολίες, γιατί η οικογένειά του είναι στη Γερμανία και αυτός στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω τελικά ότι θα τα καταφέρουμε και θα μείνει όσα περισσότερα χρόνια στον ΠΑΣ. Τον θέλουμε να συνεχίσει το έργο του, αλλά είναι νωρίς πάντως και ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Είναι αυτονόητο ότι θα ήθελε καλύτερες εγκαταστάσεις και ποιος από εμάς δε θα το ήθελε. Ο φετινός χειμώνας, όμως, ήταν μία εξαίρεση με τις τόσες πολλές βροχές, αλλά ότι τα γήπεδα χρειάζονται βελτίωση είναι αυτονόητο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τα βελτιώσουμε το καλοκαίρι».

Τέλος, για την κλήρωση με τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, ο κ. Χριστοβασίλης σχολίασε: «Όποιος και να ερχόταν αντιμέτωπος στα ημιτελικά, ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας. Αν δούμε βέβαια τα παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό κάναμε καλύτερες εμφανίσεις από ότι με τους άλλους δύο. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και γιατί όχι, να καταφέρουμε να πάμε στον τελικό. Πιστεύω, οι πιθανότητες είναι 50-50».

Ελευθεριάδης: Δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό

Την κλήρωση με τον Ολυμπιακό σχολίασε και ο μεσοεπιθετικός Χρήστος Ελευθεριάδης που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αν δούμε την αγωνιστική συμπεριφορά και των τριών ομάδων που ήταν στην κλήρωση, ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα η πιο φορμαρισμένη, αλλά στο σκεπτικό μας και στη νοοτροπία που έχουμε χτίσει ως ομάδα, θα πάμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση και στα δύο παιχνίδια. Σεβόμαστε, αλλά δε φοβόμαστε τον Ολυμπιακό. Όλοι έχουμε φιλοδοξίες, θα δώσουμε τα πάντα και την ψυχή μας για να γράψουμε ιστορία με τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για τα εξαιρετικά αποτελέσματα ανέφερε: «Τους τελευταίους δύο μήνες η ομάδα παίρνει αυτό που αξίζει. Πλέον είμαστε πιο έμπειροι, πιο σίγουροι, πιο δεμένοι και παίρνουμε τα αποτελέσματα. Και πιο πριν παίζαμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά χάναμε στις λεπτομέρειες. Αυτό που διακρίνει την ομάδα είναι ότι είναι πειθαρχημένη, τρέχει πάρα πολύ, πρεσάρει σε όλο το γήπεδο και εκτός αυτών έχει και την ατομική ποιότητα των παικτών να φέρνει τα αποτελέσματα που δεν είναι τυχαία. Αυτό ξεκινάει από το πλάνο του παιχνιδιού που θες να παίξεις. Άλλοι κλείνονται και παίζουν με αντεπιθέσεις, εμείς χαράξαμε άλλον δρόμο, θέλουμε να έχουμε την πρωτοβουλία και να μην παρακολουθούμε απλά τον αντίπαλο. Η ομάδα έχει τη φυσική κατάσταση να το υποστηρίξει αυτό, που είναι πολύ σημαντικό, και μας βγαίνει».

Η βοήθεια του Γιαννίκη

Για το ποια είναι η πραγματική συνεισφορά του κόουτς Γιαννίκη, ο Ελευθεριάδης τόνισε: «Έδωσε το πλάνο που θα παίζουμε, μάς έβαλε στην πειθαρχία του πλάνου που διαλέγουμε να έχουμε σε κάθε αγώνα και οι παίκτες αντεπεξέρχονται και βγάζουν τα προτερήματα και την ατομική ποιότητα που έχουν. Βασίζεται όμως και στο καλό κλίμα της ομάδας, αλλά και στην πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος