Αθλητικά

Επιβάλλεται νίκη αύριο με Παναιτωλικό

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες ότι θα γίνονται κανονικά αγώνες Α’ Εθνικής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κανονικά θα γίνονται οι αγώνες των πρωταθλημάτων Σούπερ Λιγκ 1, Μπάσκετ Λιγκ 1 και οι αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, στο διάστημα μέχρι 30 Νοεμβρίου που θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας.

Συνεπώς το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός θα γίνει κανονικά στο στάδιο «Ζωσιμάδες» αύριο το απόγευμα.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα παραδέχονται ότι η ομάδα δε βρέθηκε σε καλή μέρα στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Λάρισα (ήττα με σκορ 2-1) και θα επιδιώξει να αναστρέψει την κατάσταση, διεκδικώντας τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ένα άσχημο παιχνίδι μπορεί να συμβεί σε όλες τις ομάδες, αλλά η νίκη στο αυριανό παιχνίδι είναι μονόδρομος για να υπάρξουν άλλες βαθμολογικές απώλειες σε εντός έδρας παιχνίδια.

Ο Αλέξανδρος Καρτάλης που αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΛ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα κι αυτό δεν ήταν καθόλου θετικό. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν αξίζαμε τη νίκη, αλλά όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, ίσως να αξίζαμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν ήταν καθόλου καλό το α’ ημίχρονο. Νιώθαμε λίγο κουρασμένοι, αλλά είχαμε αρκετό χρόνο να ξεκουραστούμε. Το τι δεν πήγε καλά στο α’ ημίχρονο, πρέπει να το αναλύσουμε στην προπόνηση. Μείναμε με δέκα παίκτες νωρίς στο β’ ημίχρονο. Δεν είδα τι έχει γίνει, δεν ξέρω ακόμα, θα ρωτήσω και τα παιδιά. Είναι δύσκολο να σε πιέζει μία ομάδα με παίκτη παραπάνω. Δεν έπρεπε, όμως, να χάσουμε το αποτέλεσμα. Το Σάββατο έχουμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε με αυτόν τη νίκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του 20χρονου Άγγελου Λιάσου: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε όντως. Θα αναλύσουμε το παιχνίδι, θα δούμε τι φταίει, θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Μας έδωσε ψυχολογία η νίκη επί του Ατρόμητου, αλλά δεν επαναπαυτήκαμε, θέλαμε να κερδίσουμε, πάντα έχουμε στόχο τη νίκη. Παρ’ όλα αυτά δεν πήγε καλά το ματς με τη Λάρισα. Σε κάθε παιχνίδι πάμε για τη νίκη, αυτό θα κάνουμε και με τον Παναιτωλικό».

«Μπράβο παικταράδες μου»

Ο Αλέξης Κούγιας δε χάνει αγώνα της ομάδας του. Έτσι βρέθηκε και προχθές στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες», σε ένα γήπεδο που τον συνδέουν πολλά από την τετραετία 2004-08 που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το παιχνίδι ο ηγέτης της ΑΕΛ συνεχάρη τους παίκτες του και τον Μιχάλη Γρηγορίου για τη νίκη, ενώ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ αναρτήθηκαν η συγχαρητήριος δήλωση του Κούγια που έχει ως εξής: «Μπράβο παιδιά μου! Μπράβο παιχταράδες μου! Έτσι θα πάμε την ΑΕΛάρα μας ψηλά. Έτσι θα ξανακάνουμε τον κόσμο μας υπερήφανο».

Ερωτηματικό ο Κάστρο

Χθες οι παίκτες έκαναν αποθεραπεία και σήμερα θα γίνει κανονικά προπόνηση όπου ο Αργύρης Γιαννίκης θα κάνει και ανάλυση τόσο του αυριανού αγώνα με τον Παναιτωλικό, όσο και αυτού που πέρασε με την ΑΕΛ. Θα σταθεί ιδιαίτερα στο προχθεσινό παιχνίδι όπου ο ΠΑΣ ήταν εντελώς αγνώριστος σε σχέση με την θαυμάσια απόδοση που είχε το περασμένο Σάββατο στο Περιστέρι αλλά και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Ακόμη και στα ματς που ηττήθηκε, όπως με Βόλο και ΑΕΚ, η ομάδα έβγαλε αντιδράσεις, είχε καλή παρουσία στο γήπεδο, ενώ προχθές ήταν σκιά του καλού εαυτού της. Γι’ αυτό ο Γιαννίκης έχει πολλά να πει στους παίκτες του, τόσο για τα λάθη στο γήπεδο, όσο και στο να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα, να είναι προσγειωμένοι, δεδομένου ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αμφίβολη εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή του Φάμπρι Κάστρο που έχει πρόβλημα στον δικέφαλο. Επίσης δε θα αγωνιστεί ο Λώλης που αποβλήθηκε στο ματς με τη Λάρισα.

Τρεις στο όριο για τιμωρία

Τρεις παίκτες έχουν από τρεις κίτρινες κάρτες και είναι στο όριο ποινής, αφού, αν πάρουν την 4η κίτρινη κάρτα, θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής. Από τρεις κίτρινες έχουν οι Καρτάλης, Σιόντης και Πίρσμαν, από δύο κίτρινες οι Παντελάκης, Κάργας, Κρίζμαν, Εραμούσπε, Λώλης, Κάστρο και Χουτεσιώτης και από μία κίτρινη οι Σάλιακας και Λεό. Ο πρώτος παίκτης που τιμωρήθηκε είναι ο Λώλης, με την αποβολή του στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Λάρισα.

Διαιτητής ο Ευαγγέλου

Ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αυριανό αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 1. Βοηθοί του θα είναι οι Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου), Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων). Διαιτητής VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου). Παρατηρητής διαιτησίας ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Στα υπόλοιπα παιχνίδια οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος Καραντώνης (Ημαθίας), Παναθηναϊκός – Ατρόμητος Τσαγκαράκης (Χανίων), ΟΦΗ – Ολυμπιακός Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Λάρισα – Λαμία φωτιάς (Πέλλας), Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ Παπαπέτρου (Αθηνών), Άρης – ΑΕΚ Τζήλος (Λάρισας).

Με Λουτσιάνο ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ και θα έρθει αποφασισμένος στα Γιάννινα για θετικό αποτέλεσμα. Πρόσφατα επήλθε διαζύγιο με τον προπονητή Μάκη Χάβο και η ομάδα έχει στο τιμόνι ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, που είναι προπονητής της ομάδας νέων. Ο «Λούτσι» αγωνίστηκε με επιτυχία ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΣ την αγωνιστική σεζόν 2008-09. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Παναιτωλικός δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας κατά διαστήματα καλή εμφάνιση. Πολύ ανεβασμένος είναι τελευταία ο Αγιρίμπι που θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τους παίκτες του ΠΑΣ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος