Αθλητικά

Προπονήσεις αλλά και σενάρια πώλησης!

Στα Γιάννινα ο Χριστοβασίλης που διέψευσε ότι δίνει την ομάδα, ενώ είχε συνάντηση με Γιαννίκη και Ντάσιο.

Στα Γιάννινα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης και ασχολήθηκε με θέματα της ομάδας. Μάλιστα, είχε συνάντηση με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη και τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο.

Ο κ. Χριστοβασίλης τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις που κυοφορούνται στη Σούπερ Λιγκ 2 και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με σκοπό να ξεκινήσουν οι αγώνες στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ ενημερώθηκε για όλα όσα έχουν σχέση με την προετοιμασία της ομάδας. Δεν έλειψαν βέβαια και οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα και τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, όπου ο ΠΑΣ θα είναι στη μεγάλη κατηγορία, αφού με τους 7 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης, είναι δύσκολο να χάσει το σταθερό προβάδισμα που έχει από το φθινόπωρο.

Επειδή προέχει το αυριανό διοικητικό συμβούλιο στη Σούπερ Λιγκ 2, στο οποίο αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια, οι Χριστοβασίλης, Γιαννίκης και Ντάσιος δεν προχώρησαν περισσότερο για μεταγραφές και τον σχεδιασμό μεταθέτοντας τις συζητήσεις για αργότερα. Ανεξάρτητα από το τι ειπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση, είναι αλήθεια ότι έχουν προταθεί παίκτες στον ΠΑΣ από γραφεία μάνατζερ που θεωρούν τον «Άγιαξ» από τώρα σίγουρο πρωταθλητή.

Αγωνιστικά, η ομάδα από χθες ξεκίνησε πάλι προπονήσεις, μετά το ρεπό που έδωσε σε όλους ο κόουτς για την Κυριακή. Σύμφωνα με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ) που εκδόθηκαν το Σαββατοκύριακο, επιτρέπονται και στη Σούπερ Λιγκ 2 οι ομαδικές προπονήσεις, με τους κανόνες που επιβάλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπονται και αγωνιστικές δραστηριότητες ομαδικών αθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών. Τίθεται ως όρος, ότι για να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες, θα πρέπει να προηγηθεί ένας κύκλος προπονήσεων διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Στην παρούσα φάση, στη Σούπερ Λίγκα 2 προπονούνται μόνο οι ΠΑΣ, Λεβαδειακός, Χανιά, Απόλλων Λάρισας και Α.Ε. Καραϊσκάκης. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι σε… αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει και τις προσπάθειες για επανέναρξη των αγώνων. Ο ΠΑΣ μεθαύριο Πέμπτη μπαίνει στην 3η εβδομάδα προπονητικής δράσης και μέσω των ομαδικών προπονήσεων ο Γιαννίκης θα ασχοληθεί και με το μοντάρισμα της ομάδας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μεταξύ άλλων, προβλέπουν για τις ομαδικές προπονήσεις, ειδικό πρόγραμμα στην αρχή από τους προπονητές ανά γκρουπ παικτών 6-8 ατόμων, έτσι ώστε να γίνεται σταδιακή μετάβαση στο ομαδικό παιχνίδι, μέσα από ασκήσεις με συγκεκριμένα γκρουπ παικτών. Οι προπονητές μεριμνούν ώστε να τηρούνται όσο γίνεται οι αποστάσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της προπόνησης μεταξύ των αθλητών. Χειραψίες, χαιρετισμοί, εναγκαλισμοί απαγορεύονται, ενώ οι επαφές μεταξύ των αθλητών πρέπει να αποφεύγονται. Οι ομαδικές ασκήσεις με μπάλα επιτρέπονται. Θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές μπάλες στην προπόνηση, ώστε στις ομαδικές ασκήσεις να εναλλάσσονται συχνά (π.χ. κάθε 5 λεπτά), να απολυμαίνονται όσες χρησιμοποιήθηκαν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔ. Να υπάρχει υγρό αντισηπτικό διάλυμα στο χώρο της προπόνησης, σε εμφανές σημείο.

Από 01/06/2020 επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων και ντους στις αθλητικές εγκαταστάσεις με βάση τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι πριν από τη λειτουργία των αποδυτηρίων να συστήνεται καθαρισμός/απολύμανση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για μη υγειονομικούς χώρους. Περιορισμός εισόδου στο χώρο, μόνο για αθλητές, προπονητές και το ελάχιστο απαραίτητο λοιπό προσωπικό με ταυτόχρονη εφαρμογή της οδηγίας «…έως 4 άτομα ανά 20 τμ και για τα επόμενα κάθε 10 τμ, ένα επιπλέον άτομο…» με χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους. Στην περίπτωση μικρότερων χώρων η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους αθλητές και τους προπονητές, με χρήση μάσκας και τήρηση φυσικής απόστασης όλη τη διάρκεια της παραμονής τους. Αλκοολούχο αντισηπτικό (με αντλία) σε εμφανή σημεία. Ανάμεσα στα καθίσματα να παρεμβάλλεται ένα κενό κάθισμα όπου είναι εφικτό. Ο χώρος να αερίζεται κατά προτίμηση από ανοιχτά παράθυρα. Σε ότι αφορά τη χρήση του κλιματισμού, εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας. Εάν υπάρχει σύστημα εξαερισμού, ρύθμιση για ροή αέρα από μέσα προς τα έξω χωρίς ανακύκλωση.

Δεν έλειψαν και σενάρια πώλησης του ΠΑΣ

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, είχε και σενάρια μεταβίβασης των μετοχών του ΠΑΣ από τον Γιώργο Χριστοβασίλη στον μεγαλομέτοχο του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας Γιώργο Αραμπατζάκη. Ο τελευταίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ολλανδία.

Το θέμα είδε το «φως» της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα a-sports.gr. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρξε συνάντηση Χριστοβασίλη- Αραμπατζάκη και μάλιστα μπήκαν στην ΠΑΕ ορκωτοί λογιστές για να εξακριβώσουν την ακριβή εικόνα που υπάρχει στα οικονομικά. Η ΠΑΕ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση διάψευσης, παρά μόνο το διέψευσε ο κ. Χριστοβασίλης σε επαφές που είχε με δημοσιογράφους. Επιβεβαιώθηκε η συνάντηση με τον Αραμπατζάκη, αλλά ήταν όχι για πώληση μετοχών, αλλά για τη συνεργασία των δύο ομάδων, κάποιοι παίκτες του ΠΑΣ να πάνε δανεικοί στον Θεσπρωτό. Αν ισχύει η λαϊκή ρήση «όπου καπνός και φωτιά», θα το δούμε στη συνέχεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα θα πρέπει να υπάρχουν επιφυλάξεις.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος