Αθλητικά

Όχι άλλες απώλειες βαθμών στα Γιάννινα

Στον ΠΑΣ άφησαν πίσω το ντέρμπι με Απόλλωνα και έριξαν το βάρος στο ματς με Πλατανιά με στόχο τη νίκη.

Στον ΠΑΣ άφησαν πίσω το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο οποίο αποκόμισαν πολύτιμη ισοπαλία και έστρεψαν τα βλέμματα στο επίσης δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πλατανιά στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Οι κυανόλευκοι γνωρίζουν ότι η αντίπαλη ομάδα έχει καλό σύνολο και στα Γιάννινα θα παλέψει με νύχια και με δόντια για θετικό αποτέλεσμα, για να ξεπεράσει και το σοκ από τις δύο απανωτές ήττες που υπέστη στην έδρα της από τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Δόξα Δράμας. Και επιπλέον ο ΠΑΣ θα πρέπει στην αναμέτρηση αυτή να κάνει το δικό του καλό παιχνίδι ως γηπεδούχος, αφού η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος. Δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας άλλων βαθμών στους «Ζωσιμάδες», καθώς υπάρχει και το προηγούμενο με την ισοπαλία επί του Εργοτέλη με σκορ 2-2.

Ο Γιαννίκης τις επόμενες ημέρες θα δώσει βαρύτητα και στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας, αφού το ματς αυτό θα είναι εντελώς διαφορετικό με το παιχνίδι που έδωσε η τοπική ομάδα στη Ριζούπολη. Την Κυριακή είναι βέβαιο ότι η κρητική ομάδα θα παίξει αμυντικά και ο ΠΑΣ, που καίγεται για το τρίποντο, θα πρέπει να κάνει το δικό του παιχνίδι, να πατήσει μπάλα και να βρει τρόπους να βάλει γκολ. Η προετοιμασία για το ματς με τον Πλατανιά ξεκίνησε από χθες, με προπόνηση που έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ υπό την επίβλεψη του βοηθού Νίκου Μπαδήμα, του γυμναστή Γιάννη Ντοροντού και του εκπαιδευτή τερματοφυλάκων Σπύρου Χριστόπουλου, καθώς ο Γιαννίκης πήγε στη Γερμανία για προσωπικό του θέμα. Όμως σήμερα θα είναι κανονικά στην προπόνηση για να καταστρώσει και τα πλάνα του κυριακάτικου αγώνα.

Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι τραυματίες Νικολιάς, Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης που θα αργήσουν ακόμη να επιστρέψουν στην ενεργό δράση. Για προληπτικούς λόγους ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Καρτάλης, Παντελάκης, αλλά δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στο ερχόμενο παιχνίδι. Ίσως και από σήμερα να μπουν πάλι στο κανονικό πρόγραμμα. Εντάξει είναι και ο Πίτου Γκαρσία, που έβγαλε χωρίς ενοχλήσεις το χθεσινό πρόγραμμα.

Δεν προπονήθηκαν δύο στον Πλατανιά

Νιαυραδάκης και Λεϊρία δεν προπονήθηκαν λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τους τραυματισμούς τους. Οι δύο ποδοσφαιριστές ουσιαστικά προφυλάχτηκαν από τον Γιάννη Τάτση με την προοπτική να φανεί πώς θα είναι τις επόμενες ημέρες και αν ειδικότερα τίθεται θέμα απουσίας τους από το προσεχές παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ουσιαστικά, όπως τονίζεται και στην επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ, η προετοιμασία για τον Πλατανιά αφορά τα δύο επόμενα παιχνίδια, καθώς μετά την αποστολή στα Γιάννενα θα ακολουθήσει ο επαναληπτικός για το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Διαιτητής ορίστηκε ο Τσακαλίδης

Για τον αγώνα του ΠΑΣ με τον Πλατανιά, η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητή τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη του συνδέσμου Χαλκιδικής και βοηθούς τους Αθανάσιο Μαλάνδρη (Χαλκιδικής), Παναγιώτη Σακκά (Θεσσαλίας). Τέταρτος διαιτητής ο Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Συμεών Σπύρου (Καστοριάς). Ο Τσακαλίδης είναι πολύ νέος διαιτητής, αφού το 2017 εντάχθηκε στους πίνακες Γ’ Εθνικής και το 2018 στους πίνακες Β’ Εθνικής. Θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και του Πλατανιά. Τη φετινή σεζόν έχει διευθύνει τα παιχνίδια: Ιωνικός – Παναχαϊκό 1-2 για το Κύπελλο, Κισσαμικός – Απόλλων Σμύρνης 0-1, Τρίκαλα – Βέροια 1-1. Συνολικά έχει διευθύνει οκτώ παιχνίδια Β’ Εθνικής, 16 Γ’ Εθνικής και δύο παιχνίδια Κυπέλλου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2, οι ρέφερι που ορίστηκαν, είναι: Εργοτέλης – Παναχαϊκή Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας), Κισσαμικός Χανίων – Απόλλων Λάρισας Βεργέτης (Αρκαδίας), Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός Τσέτσιλας (Γρεβενών), Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας – Απόλλων Πόντου Γρατσάνης (Τρικάλων), ΑΟΚ Κέρκυρας – Απόλλων Σμύρνης Μαρόπουλος (Μακεδονίας).

Ξεκινά το πρωτάθλημα Νέων Κ19

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο και το πρωτάθλημα Νέων Κ19 της Σούπερ Λιγκ 2 με τις ομάδες να είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους. Ο ΠΑΣ θα κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζοντας στις 2 το μεσημέρι, στο γήπεδο «Αριστοτέλης» της Καλαμαριάς, τον Απόλλωνα Πόντου. Να σημειωθεί ότι στη Σούπερ Λιγκ 2 γίνεται μόνο πρωτάθλημα Νέων Κ19. Οι άλλες δύο ομάδες νέων του ΠΑΣ Κ17 και Κ15 συμμετέχουν κατ’ εξαίρεση στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 1 για να μη διαλυθούν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος