Αθλητικά

Όλα για όλα ο ΠΑΣ με στόχο νίκη στα Χανιά

Σήμερα στις 5 το απόγευμα η αναμέτρηση με τον Κισσαμικό στο γήπεδο Περιβολίων (μετάδοση από ΕΡΤ SPORT).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενισχυμένος με τους Κάστρο και Κριζμάν, θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα (ώρα 5 μ.μ. μετάδοση ΕΡΤ SPORT) στο γήπεδο Περιβολίων τον Κισσαμικό Χανίων, με στόχο τη νίκη.

Ο Κάστρο δεν είχε αγωνιστεί με τον Εργοτέλη, αφού είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Βέροια και τις τελευταίες ημέρες έβγαλε τις προπονήσεις χωρίς ενοχλήσεις, οπότε μπήκε στο αεροπλάνο για την Κρήτη. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Κριζμάν, που είχε αγωνιστεί στο ματς της πρεμιέρας με την Παναχαϊκή και στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Και αυτός ακολούθησε την αποστολή, με πιθανότητες να αγωνιστεί, είτε από την αρχή με τη βασική ενδεκάδα, είτε σαν αλλαγή, καθώς είναι από τους πολύτιμους παίκτες της τοπικής ομάδας. Απόντες είναι μόνο οι από το καλοκαίρι τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης.

Ουσιαστικά ο ΠΑΣ πάει με υπεροπλία στα Χανιά για να διεκδικήσει τη νίκη, που θα είναι πολυτιμότατη στην προσπάθεια που κάνει για να αναρριχηθεί ψηλά στη βαθμολογία. Προέρχεται από ισοπαλία 2-2 που έφερε με τον Εργοτέλη στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και θέλει να πάρει τρίποντο στα Περιβόλια για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Με το σημερινό παιχνίδι ανοίγει η αυλαία των αγώνων της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2. Χθες το πρωί έγινε η τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, όπου ο Αργύρης Γιαννίκης ανέλυσε στους παίκτες τον τρόπο παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας, τονίζοντας ότι πρόκειται για αξιόμαχο συγκρότημα και το ματς θέλει μεγάλη προσοχή. Πιθανή ενδεκάδα: Γιαννίκογλου ή Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης ή Ζιούλης, Κάστρο, Σιόντης, Νικολιάς, Καρτάλης, Παμλίδης, Κριζμάν. Στην αποστολή είναι και οι Νάουμετς, Λιάσος, Πίτου Γκαρσία, Λεό, Ξύδας.

Διαιτητής ο Γκάμαρης

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Ανδρέας Γκάμαρης του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Κύριος (Αρκαδίας), Θεόδωρος Γουρνιάς (Ανατολικής Αττικής), με τέταρτο διαιτητή τον Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη (Αθηνών) και παρατηρητή τον Αναστάσιο Μαστορίδη (Ηρακλείου). Ο Γκάμαρης είναι σχετικά άπειρος διαιτητής. Εντάχθηκε αρχικά το 2012 στους πίνακες Γ’ Εθνικής και το 2015 στους πίνακες Β’ Εθνικής. Συνολικά έχει διευθύνει 21 παιχνίδια Β’ Εθνικής, 43 παιχνίδια Γ’ Εθνικής και οκτώ παιχνίδια Κυπέλλου.

Συγχώνευση στα Χανιά

Ο Κισσαμικός συγχωνεύτηκε με τον Α.Ο. Χανιά και προέκυψε η ΠΑΕ Χανίων. Ωστόσο το επίσημο όνομα είναι ακόμη Κισσαμικός. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με νίκη 4-0 μέσα στην Καλαμαριά επί του τοπικού Απόλλωνα. Στη 2η αγωνιστική έχασε στα Περιβόλια 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ την περασμένη αγωνιστική έφερε ως φιλοξενούμενος 1-1 με τον Πλατανιά στην κοινή τους έδρα, που είναι το γήπεδο Περιβολίων. Προπονητής είναι ο Αλέκος Βοσνιάδης, που κάθισε στους πάγκους πολλών ομάδων, όπως Κέρκυρας, Καλαμαριάς, Βέροιας, Κισσαμικού, Τρικάλων κ.λπ. Στο ρόστερ είναι και παίκτες που έπαιξαν και στην Α’ Εθνική, όπως οι Λεοζίνιο, Ζιαμπάρης του Ηρακλή, Μουμίν του ΠΑΟΚ, Ναζλίδης της Λάρισας και Άρη, Γρομητσάρης της Κέρκυρας, Παναγιωτούδης του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου και ο γκολκίπερ Κουτζαβασίλης της Κέρκυρας.

Δεν ανακοίνωσε αποστολή

Με προπόνηση που έγινε χθες το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Κισσαμικού, χωρίς ο Αλέκος Βοσνιάδης να ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που επέλεξε για την αποστολή. Μοναδικός απόντας θα είναι ο Ζιαμπάρης. Η χανιώτικη ομάδα έκανε έκκληση με ανακοινώσεις της στους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο Περιβολίων και να την ενισχύσουν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος