Ο Νάουμετς (αριστερά) υπέγραψε το νέο συμβόλαιο και δέχεται τα συγχαρητήρια από τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ανανέωσε ο Νάουμετς, ετοιμασία για Εργοτέλη

Ο Ουκρανός μέσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2022. Τα βλέμματα όλων τώρα στο πρωτάθλημα

Ο 20χρονος ουκρανός μεσοεπιθετικός Βλάντισλαβ Νάουμετς είναι από τους παίκτες που ξεχώρισαν κατά τη φετινή σεζόν και από τους πρωταγωνιστές του προχθεσινού αγώνα Κυπέλλου με τη Βέροια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του γίνει από τώρα πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει κανονικά στις 30/6/2020. Ο νεαρός άσος συμφώνησε με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να υπογράψει νέο συμβόλαιο, μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια κατά δύο χρόνια, μέχρι 30/6/2022. Είχε αποκτηθεί πέρσι στην παράταση των μεταγραφών του Σεπτεμβρίου. Έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές της Ουκρανίας και από μικρός πέρασε και από τις ακαδημίες της Ντιναμό Κιέβου. Τον είχε προτείνει ο συμπατριώτης του Κούζικ, που δε στέριωσε στον ΠΑΣ και δύο φορές δόθηκε δανεικός σε ομάδες της Ουκρανίας. Πέρσι ο Νάουμετς είχε αγωνιστεί ως αλλαγή σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και ισάριθμα Κυπέλλου. Φέτος ο Γιαννίκης τον υπολογίζει περισσότερο, καθώς δεν έχει και η ομάδα πολλές επιλογές στο ρόστερ, αλλά και γιατί μετά από έναν χρόνο προσαρμόστηκε στα δεδομένα του ΠΑΣ. Δεν ήταν βασικός με Παναχαϊκή και Λεβαδειακό, αλλά πήρε χρόνο συμμετοχής μόνο στα παιχνίδια Κυπέλλου με Ασπρόπυργο και προχθές με Βέροια. Όμως επειδή τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε τα 20 χρόνια και έχει προσόντα να γίνει καλύτερος, από καιρό είχε ληφθεί απόφαση στην ΠΑΕ για να του γίνει επέκταση του συμβολαίου, κάτι που επισημοποιήθηκε χθες, μετά την τελική συνάντηση που είχε με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Γιώργο Ντάσιο.

Μετά την υπογραφή που έβαλε στο νέο συμβόλαιό του, που έχει και καλύτερες αποδοχές, ο Νάουμετς δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, τη διοίκηση και το προπονητικό team για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου. Θέλω να προσφέρω τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορέσει η ομάδα να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι τιμή μου να παίζω για την ιστορική ομάδα του ΠΑΣ».

Ικανοποίησε μόνο στην επανάληψη

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ είχε καλά διαστήματα μόνο στο β’ ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα Κυπέλλου με τη Βέροια, όπου αναδείχθηκε νικητής με σκορ 1-0 με γκολ στο 47’ του Γιώργου Παμλίδη. Στο α’ μέρος ήταν κακός, με πολλές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές και στάθηκε τυχερός που έχασε η Βέροια σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει αυτή πρώτη το σκορ. Όμως πολλά λάθη διορθώθηκαν στην επανάληψη και σε αυτό το διάστημα βελτιώθηκε η αγωνιστική εικόνα αλλά και η απόδοση του «Άγιαξ».

Η νίκη με 1-0 από μόνη της μπορεί να μη βάζει υποθήκες πρόκρισης και θα χρειαστεί η τοπική ομάδα μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο επαναληπτικό παιχνίδι που θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου στη Βέροια, αλλά δεν παύει να είναι σκορ που δίνει προβάδισμα. Για παράδειγμα, αν βάλει γκολ ο ΠΑΣ εκτός έδρας, θα θέλει τρία γκολ η Βέροια για να κάνει την ανατροπή για την πρόκριση, πράγμα που δεν είναι και εύκολο.

Γιαννίκης: Χρειάζεται υπομονή

Ο Αργύρης Γιαννίκης, με αφορμή τις μεταπτώσεις που έχει ο ΠΑΣ στην απόδοσή του, τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή για να βρεθεί ο ρυθμός που πρέπει. Συγκεκριμένα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Η ομάδα του ΠΑΣ πότε κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια; Δεν πατάμε ένα κουμπί και αλλάζει αυτό το πράγμα από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι δύσκολη δουλειά και είναι μεγάλο ρίσκο να έχεις τον έλεγχο, αλλά να μην τρως αντεπιθέσεις. Είχαμε ψυχραιμία στο παιχνίδι μας. Σιγά – σιγά θα αλλάξουν αυτά, μην ξεχνάτε ότι έχουμε τεράστιες διακοπές στο πρωτάθλημα και χάνεται ο ρυθμός. Δε δεχτήκαμε γκολ από μία οργανωμένη ομάδα, ασχέτως που είναι σε μικρότερη κατηγορία. Είχαμε ρυθμό, αλλά όχι 90 λεπτά. Αδικούμε τους παίκτες, που πρέπει να μάθουν νέα πράγματα. Από το 26’ως το 45’ και στο β’ μέρος ως και 10 λεπτά μετά το γκολ, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ήμασταν δημιουργικοί μετά, δεν πρέπει να ρισκάρουμε κιόλας, είχαμε το υπέρ μας 1-0. Εισπράττουμε τη νίκη και πάμε για το επαναληπτικό».

Καλύτερα οι Κάστρο και Ξύδας

Οι αλλαγές των Κάστρο και Ξύδα στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Βέροια ήταν αναγκαστικές, λόγω τραυματισμού των. Όμως οι χθεσινές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και μπορεί μέχρι τη Δευτέρα, που θα γίνει το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, να είναι εντάξει και να τεθούν στη διάθεση του Γιαννίκη. Χθες έκαναν αποθεραπεία όσοι αγωνίστηκαν με τη Βέροια και κανονική προπόνηση οι υπόλοιποι. Στο παιχνίδι της Δευτέρας για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Εργοτέλη, η νίκη είναι μονόδρομος για τους κυανόλευκους.

Διαιτητής ο Δραγούσης

Τον αγώνα ΠΑΣ – Εργοτέλης, που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες», θα διευθύνει ο Θανάσης Δραγούσης του συνδέσμου Κιλκίς. Βοηθοί του θα είναι οι Νικόλαος Κωτούλας (Κιλκίς), Νικόλαος Τυριακίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Θωμάς Μαυρίδης (Πέλλας) και παρατηρητής ο Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας).

Ο Δραγούσης είναι 30 ετών και εντάχθηκε το 2013 στους πίνακες Γ’ Εθνικής και το 2017 στους πίνακες Β’ Εθνικής. Έχει διευθύνει συνολικά 11 παιχνίδια Β’ Εθνικής, 35 παιχνίδια Γ’ Εθνικής και τέσσερα παιχνίδια Κυπέλλου. Για πρώτη φορά θα διευθύνει παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα. Φέτος έχει διευθύνει τον αγώνα της Φουτμπολ Λιγκ Ιάλυσος Ρόδου – Ο.Φ. Ιεράπετρας 0-0 και σήμερα θα διευθύνει τον αγώνα Κυπέλλου Τρίκαλα – Εργοτέλης. Κατά σύμπτωση μέσα σε πέντε ημέρες θα σφυρίξει δύο αγώνες του Εργοτέλη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Δόξα Δράμας – Απόλλων Λάρισας Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Απόλλων Σμύρνης – Απόλλων Πόντου Πολυχρόνης (Πιερίας),Παναχαϊκή – Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας), Πλατανιάς – Κισσαμικός Κάτοικος (Αθηνών), Λεβαδειακός – ΑΟΚ Κέρκυρα Μπακογιάννης (Αθηνών).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος