Αθλητικά

Ο ΠΑΣ παίζει με Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα

Η απόφαση της Σούπερ Λίγκας 2 να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 29 Σεπτεμβρίου αντί για τις 15, όπως είχε αποφασιστεί σε προγενέστερη συνεδρίαση,  αναγκάζει τον προπονητή του ΠΑΣ Αργύρη Γιαννίκη να τροποποιήσει και το πρόγραμμα προετοιμασίας.

Παράλληλα, θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό των 15 ημερών με φιλικά παιχνίδια, για να έχει και τους παίκτες σε αγωνιστική εγρήγορση. Ο ΠΑΣ είχε ξεκινήσει προετοιμασία στις 17 Ιουλίου και κοντεύει να συμπληρώσει δίμηνο χωρίς επίσημα παιχνίδια. Στο διάστημα αυτό άλλαξε δύο φορές η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος και όλο τον καιρό υπήρχε μια χρονική αβεβαιότητα για το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ για τις επόμενες ημέρες έκλεισε ήδη δύο φιλικά στα Γιάννινα. Την ερχόμενη Παρασκευή θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Βόλου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και την επόμενη ημέρα (Σάββατο) θα υποδεχτεί στο ίδιο γήπεδο και τον ΑΟΚ Κέρκυρα. Είναι λογικό ότι θα λάβουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές. Οι μισοί θα παίξουν με τον Βόλο και οι άλλοι μισοί με την Κέρκυρα.

Και για την άλλη εβδομάδα ο Γιαννίκης ζήτησε άλλα δύο φιλικά. Υπάρχουν επαφές με γειτονικές ομάδες και πιθανόν να κλειστεί φιλικό με τα Τρίκαλα και να γίνει στην Άρτα η ρεβάνς με την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Πλην των δύο φιλικών αυτής της εβδομάδας που έχει οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή τους, δηλαδή με τους ερυθρόλευκους του Βόλου και τους «Φαίακες», για τα υπόλοιπα φιλικά γίνονται ακόμη συζητήσεις. Η προετοιμασία του ΠΑΣ συνεχίστηκε χθες με απογευματινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.

Τα τηλεοπτικά έφεραν αναβολή

Η μη επίτευξη συμφωνίας με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα οδήγησε τους εκπροσώπους των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2 στην απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 29 Σεπτεμβρίου και όχι στις 15, όπως προέβλεπε παλιότερη απόφαση. Στο διάστημα αυτό θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με κυβερνητικά στελέχη και με την ΕΡΤ για να βρεθεί λύση. Αν δε βρεθεί, είναι άγνωστο πότε θα γίνει η σέντρα. Αν όχι όλες, οι περισσότερες ομάδες αυτής της κατηγορίας περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να καλύψουν ανάγκες τους. Την ίδια ώρα, προπονητές και παίκτες όλων των ομάδων κάνουν προετοιμασία με πυξίδα το άγνωστο και χωρίς χρονικό ορίζοντα για να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό. Τραγελαφικές καταστάσεις που μειώνουν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Και υποτίθεται ότι αυτή η κατηγορία (Σούπερ Λίγκα 2) δημιουργήθηκε για να αναβαπτιστεί το ποδόσφαιρο! Αν αυτό λέγεται αναβάθμιση, τότε ο καθένας μας δικαιούται να πει ότι είναι… αστροναύτης!

Και ο Γκαγκάτσης στο προσκήνιο

Στη χθεσινή συνεδρίαση, που έγινε στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας 2, την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εκπροσώπησε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Το νέο πρόσωπο που εμφανίστηκε, ήταν ο παλιός πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος ανέλαβε νομικός σύμβουλος της  ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και στη συνεδρίαση εκπροσώπησε την ομάδα της Ριζούπολης.

1 Μαρτίου τελειώνει το πρωτάθλημα

Χθες καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος περιόδου 2019-20. Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής θα γίνουν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και της τελευταίας αγωνιστικής την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020. Είναι ένα βραχύβιο πρωτάθλημα δώδεκα ομάδων με 22 αγωνιστικές. Στη συνέχεια θα γίνουν οι αγώνες πλέι οφ με τη συμμετοχή των έξι πρώτων ομάδων (θέσεις 1-6) και των πλέι άουτ με τη συμμετοχή των άλλων έξι (θέσεις 7-12). Η βαθμολογία του πρωταθλήματος δε θα σβήσει, αλλά η κάθε ομάδα θα ξεκινήσει τους αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ με τους βαθμούς των 22 αγωνιστικών και σε αυτούς θα προστεθούν οι βαθμοί των έξτρα αγώνων.

Απόφαση για το Πρωτάθλημα Νέων

Επιπλέον, χθες αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος των Υποδομών σε δυο ομίλους των έξι, με τέσσερις γύρους που θα καταλήξει σε χιαστί αγώνες των δύο πρώτων για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ο διαχωρισμός των ομίλων έγινε πρόσφατα ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης ΓΣ 88, Κισσαμικός, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Παναχαϊκή 1891.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας ΓΣ 2017, ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, ΑΕ Κασσιόπη, ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα λειτουργήσει και φέτος τέσσερις ομάδες υποδομών, την Κ19 στη Super League 2, τις Κ17 και Κ15 στη Super League 1 και την Κ16 στο πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΗΠ. Το πρωτάθλημα Κ17 της Σούπερ Λίγκας ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, με τον ΠΑΣ να κερδίζει τη Λάρισα με σκορ 3-0 στο γήπεδο «Αλκαζάρ».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος