Αθλητικά

Απεξάρτηση με ντρίμπλες και τρίποντα

Ομάδες μπάσκετ απέκτησε το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, οι οποίες ήδη προπονούνται εντατικά υπό τις οδηγίες του πρώην καλαθοσφαιριστή Σάκη Τζαλαλή.

Μάλιστα, σκοπός δεν είναι μόνο το να έχουν τα μέλη της ομάδας μία ακόμη ενασχόληση ως διέξοδο από την εξάρτησή τους από τα ναρκωτικά, αλλά έχουν τεθεί και αγωνιστικοί στόχοι. Τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η συμμετοχή των ομάδων του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε ευρωπαϊκή συνάντηση θεραπευτικών προγραμμάτων, που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν σκέψεις για συμμετοχή και στο Εργασιακό Πρωτάθλημα μπάσκετ της πόλης την επόμενη χρονιά.
Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος Έρευνας και Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Κώστας Μάντζιος, εδώ και πολλά χρόνια έχει φανεί ότι η άθληση και θεραπευτική προσπάθεια λειτουργούν αμφίδρομα και βοηθούν σημαντικά τα άτομα που βρίσκονται στη διαδικασία της απεξάρτησης. Έτσι, με τη βοήθεια του Σάκη Τζαλαλή, οι ομάδες μπάσκετ του ΚΕΘΕΑ προπονούνται τόσο για την ευρωπαϊκή συνάντηση, όπου θα συμμετάσχει με τρεις ομάδες των τεσσάρων ατόμων η κάθε μία, αφού θα είναι μπάσκετ 3 on 3, όσο και για το Εργασιακό. «Θεωρούμε ότι θα βοηθήσει, γιατί πέρα από διασκέδαση και χαρά, θα συμβάλει και στη σύνδεση με την πόλη και κοινωνία και αυτό είναι η στόχευση και η διαρκής προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Μάντζιος. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήγησε ότι ο αθλητισμός, όπως και κάθε δραστηριότητα, δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που είχαν ξεχάσει το σώμα τους και το είχαν καταδικάσει στην αφάνεια, να το ξαναγνωρίσουν, να το ανακαλύψουν ξανά και να αντιληφθούν ότι είναι πλήρεις άνθρωποι και άρα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν όλους τους στόχους και όχι μόνο ένα πράγμα, στο οποίο ήταν προσανατολισμένη η ζωή τους μέχρι πρότινος.
Από την πλευρά του, ο Σάκης Τζαλαλής σημείωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε με μεγάλη χαρά, γιατί θέλησε να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους στη μάχη που δίνουν για να βγουν από το τούνελ των εξαρτήσεων, να φύγουν μακριά από αυτό που τους κατατρέχει και να επιστρέψουν καθαροί στην κοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη μελισσοκομία… τα αρωματικά φυτά

Άφησαν πίσω την εξάρτηση

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας